15 °C Budapest
Ezért fuccsolt be Oszter Sándor milliós kazánja: itt az igazság

Ezért fuccsolt be Oszter Sándor milliós kazánja: itt az igazság

2019. január 29. 11:00

Múlt hét pénteken írtuk meg Oszter Sándor kálváriáját: a színművésznek elromlott a milliós költségeken beszerelt modern gázkazánja - amiről egy tévériport keretein belül számolt be -, emiatt pedig hetek óta fagyoskodott villájában feleségével. A gázkazán pontos kórtörténetét azonban nem ismerhettük meg az Oszter Sándorral készített anyagból, ezért mi arra nem is tértünk ki bővebben. Ennek ellenére a szóban forgó kazán gyártója megkereste lapunkat, és hivatalos válaszban reagáltak az ügyre, melyben pontról-pontra feltárták, milyen mulasztások vezettek a Kossuth-díjas színész kifakadásához.

Múlt hét pénteken számoltunk be arról, hogy a Kossuth-díjas színész, Oszter Sándor havi gázszámlája 71 200 forintra rúg. Minderről egyébként a színész maga számolt be a TV2-nek annak apropóján, hogy ő és felesége legalább egy hete fagyoskodik közös villájukban, ugyanis milliós kazánjuk felmondta a szolgálatot.

Oszter Sándor a csatorna riportjában mesélte el kálváriáját, melyben többször is hangsúlyozta, hogy két évvel ezelőtt vett egy Immergas gázkészüléket,

ami hát nagyon drága volt, beszerelés, satöbbi tehát több millióról beszélek, és kérlek szépen körülbelül olyan harmadik hónapja nem működik

- panaszkodott a videóban a színművész, aki azt is elmondta, hogy több kísérletet is tett arra, hogy szerelőkkel oldja meg a problémát, azonban ez nem vezetett sikerre. Legalábbis mindezidáig...

Rosszul szerelték be

Bár a Pénzcentrumon megjelenő pénteki cikkünkben direkt nem említettük a szóbanforgó gázkazán márkáját - hiszen a videóból sok részlet nem derült ki a körülményekből -, az nyílván az eredeti videóban többször, nyomatékosan elhangzott. Ez lehetett valószínűleg az oka annak, hogy az Immergas január 28-án este reagált lapunknak Oszter Sándor problémájára, és elmondták, valójában mi volt a baj a gázkazánnal.

Elsősorban szükségesnek tartom megemlíteni, hogy egy gázüzemű kazán beszerelést Magyarországon csak az erre hivatott szakemberek végezhetik, figyelembe véve az érvényben lévő ide vonatkozó előírásokat, a fűtési rendszer adottságait és az adott gázüzemű berendezés telepítési feltételeit. Minden gázüzemű berendezés, a vonatkozó törvények és rendeletek értelmében, a beszerelés után csak akkor használható, ha azt a gyártó által feljogosított szerviz beüzemeli. Köztudott, hogy valamennyi gázkazánt a biztonságos és hibátlan működés érdekében évente legalább egyszer felül kell vizsgáltatni szakszervizzel.

- kezdte állásfoglalását Papp Viktor, az Immergas Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki ezután feltárta, hogy "Oszter Sándor üzemeltetésben lévő gázkazánját, mint utólag kiderült, cégünk 2011 októberében értékesítette kereskedelmi partnerünknek, amely azt eladta egy szerelő partnerének vagy egyenesen a fogyasztónak."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az első értékesítés óta eltelt 7 év alatt a kazán hivatalosan, dokumentálhatóan beüzemelésre nem került, azon rendszeres karbantartást az Immergas által feljogosított szakember nem végzett.

Mindebből Papp Viktor szerint arra lehet következtetni, - és ez utóbb megerősítésre is került - írja, hogy "a gázkazán beszerelésének színvonala minősíthetetlen volt, azt olyan alapvető hibákkal végezték el, amelyek szükségszerűen oda vezettek, hogy a fűtési rendszer és ezzel együtt a gázkészülék felmondta a szolgálatot. Mindezt tetézte, hogy maga fűtési rendszer jelentősen elszennyeződött állapotban volt, amely előidézte a gázkazán meghibásodását". 

A szakember állítása szerint "sajnos" a fent leírt eset nem egyedülálló Magyarországon, ezért nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy

fűtési rendszer megtervezését, kiépítését és gázkészülékekkel kapcsolatos bármilyen munkát csak az erre szakavatott szakemberekre szabad bízni.

Az ügyvezető levele végén egyébként beszámolt arról is, hogy a riportban elhangzott gázkazánt sikerült beazonosítaniuk, és a helyszínre a cég egyik szakembere ki tudott menni, aki megkezdte a hibaelhárítást. Aminek következtében másnapra újra működött a milliós gázkazán.

(Borítókép: MTI Fotó - Komka Péter)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25