27 °C Budapest
Itt van az ősz: olcsó tippek a lakás átalakításához (x)

Itt van az ősz: olcsó tippek a lakás átalakításához (x)

2018. október 3. 06:00

Az ősz nemcsak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének és a lakások berendezésének az időszaka is. Sokan szeptember-október környékére időzítik a fűtésrendszer modernizálását, de az eddig háttérbe szorult helyiségek újragondolása is időszerű lehet. Általában keveset foglalkozunk például az előszobával, pedig ide lépnek be először a vendégek, ráadásul télen nagy mennyiségű cipőt és kabátot kell praktikusan és esztétikusan elhelyezni, ami nem könnyű feladat. A KIKA üzleteiből most rengeteg inspirációt kaphatunk ehhez, ráadásul október 5-7-ig minden termékre 12%-os kedvezmény jár.

Az ősz kiváló alkalom az otthon belső részeinek csinosítására, átalakítására, és ez nemcsak felújítás lehet. Az olyan elhanyagolt, vagy legalábbis lényegesen kevesebb figyelmet kapó helyiségek újratervezésére is érdemes gondolni, mint az előszoba. Hiszen télen például kihívást jelenthet a sok plusz kabát és a nagyobb cipők elhelyezése, főleg ott, ahol többen laknak egy háztartásban. Nem beszélve a vendégek kabátjainak és lábbelijének elhelyezéséről a hidegebb hónapokban. A KIKA lakberendezési lánc segítségével összeszedtük, hogy hogyan érdemes felszerelni egy előszobát, és hogy mindez körülbelül mennyibe kerül.

Fotó: KIKA

Már készülhetünk a hideg hónapokra

Legalább egy hete a 20 fokot sem közelíti meg a hőmérséklet, így az emberek már érzik, hogy ideje megkezdeni a felkészülést a hűvösebb időkre, ami elől a kellemes és jól fűtött otthon a legjobb menedék. Ráadásul megérkeznek az idei, őszi lakberendezési trendek is, amelyek szintén arra inspirálják a lakástulajdonosokat, hogy visszavonuljanak az otthon melegébe, és több időt fordítsanak a lakhelyük csinosítására.

Már néhány bútor- vagy kiegészítő cseréjével elérhetjük, hogy az otthonülősebb hónapok kellemesen teljenek. Ilyenkor jelennek meg többek között a narancsos, barnás és sárgás árnyalatú függönyök, díszpárnák, és persze a tél slágerkiegészítői, a gyertyák.

Sokaknál a visszafogottabb téliesítés a lakás színeinek, illetve a dekoráció cseréjét jelenti, de érdemes azt is átgondolni, hogy mire lehet még szükség.

Fotó: KIKA

Ez az elhanyagolt helyiségek újragondolásának ideje

Az október különösen jó alkalom arra például, hogy az általában kevés figyelmet kapó előszobát felszereljük. Ez a helyiség télen van kitéve a legnagyobb igénybetételnek, ezért sokan ilyenkor újítják fel a helyiséget: a fali panelek, cipősszekrények, cipőtartók, tükrös szekrények, fali akasztók, ülőpadok és ülőkék egyaránt keresettek

 - tudta meg a Pénzcentrum a KIKA lakberendezési lánctól.

Amellett, hogy az előszoba jelenti az első benyomást a vendégeinknek, nagyon fontos, hogy praktikusan rendezzük be, mert mi magunk is innen indulunk el reggel, és ide érkezünk meg a nap végén. Ha az előszobában nem tudjuk kényelmes elrakni a kabátokat, cipőket, azt az otthonunk többi része sínyli meg: például a hálószobai gardróbszekrényben kell tárolnunk a téli ruhákat. A reggeli készülődés is gördülékenyebb lesz egy jól berendezett előszobával: időt nyerhetünk azzal, ha nem kell a lakás egy másik részére átmennünk csak azért, hogy megnézzük magunkat a tükörben.

Fotó: KIKA

Mire van szükség egy igazán jó előszobában?

Az előszoba-szettek praktikus megoldást jelentenek: egy összeállítás általában cipősszekrényt, tükröt és akasztókat tartalmaz. Egyszerűbb modelleket már 20 ezer forint környékén találunk: a "Vera“ előszoba összeállítás 18 491 forintért kapható: ebben egy tükör, egy 6 akasztós fali panel és egy 1 fiókos - 1 polcos cipősszekrény található.

Egy kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlva pedig már olyan szetteket is találunk, amik több szekrényt is magukba foglalnak. Ha mégsem kész összeállítást szeretnénk, gondoljuk át, hogy mekkora a rendelkezésre álló terület és mennyi tárolóhelyre lesz szükségünk, majd ez alapján válogassunk az előszobafalak, szekrények és cipősszekrények között. Hasznos darab az ülőke is, pláne, ha felnyitható, tárolós ülőkéről van szó.

Az előszoba már az ajtó előtt elkezdődik: egy mutatós lábtörlő sok mindent elárul a lakásról már azelőtt, hogy vendégeink belépnének. A KIKA áruházakban széles lábtörlő választék várja a vásárlókat, már 1.299 forinttól. A világítást is érdemes tudatosan megtervezni: nem túl megnyerő ugyanis, ha a vendégeinket félhomályban köszöntjük, de az sem előnyös, ha készülődés közben nem látjuk rendesen magunkat. Egy erős mennyezeti lámpa jó megoldás lehet: a kezdő modellek már 4-5 ezer forinttól elérhetőek, egy középkategóriás lámpa 20-30 ezer forintunkba kerül. Praktikus megoldás az is, ha olyan előszobai tükröt választunk, ami LED világítással van felszerelve. Október első hétvégéje remek alkalom lesz az előszoba felújítására: a KIKA áruházakban és webshopban ugyanis október 5-7-ig minden termékre 12%-os kedvezmény lesz érvényes.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?