6 °C Budapest

Kiderült: ennyiért veheted ki Lakatos Márk lakását

2018. augusztus 4. 16:02

Busás áron, havonta 380 ezer forintért kiadó Lakatos Márk álomlakása. A 100 négyzetméteres igatlan rezsije a hirdetés szerint havonta 37 ezer forint.

Kiadó extravagáns, különleges, hóbortos, teljesen egybenyitott lakás. Lakatos Márk által tervezett és felújított lakásban két hatalmas helyiség található. Az egyik egy 50 nm-es szoba, a másik pedig az egybe nyíló konyha, ebédlő és fürdőszoba. Ezen kívül természetesen található benne külön WC kézmosóval, mosógéppel valamint egy spejz, ami a hűtőszekrényt és kazánt rejti és hatalmas gardróbszekrények

- olvasható a hirdetésben.

Azt, hogy Lakatos Márk belvárosi lakását hirdeti a neten, a Nők Lapja Café szúrta ki. Kis keresgélés után mi is megtaláltuk a lakást, az ár (havi 380 ezer forint), a négyzetméter (100 négyzetméter), és a cím (Nagymező utca) stimmel, viszont a képeket azóta lecserélték, már egyiken sem látható a stylist. A leírásban meg is jegyzik, hogy a lakás valójában már nem Lakatos Márk tulajdona, a jelenlegi tulajdonos 4 éve vásárolta meg Lakatos Márktól.

Brutális ár ez ezért a lakásért?

A fővárosban egy év alatt 16 százalékkal nőtt az elérhető albérletek száma a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, és a többi egyetemvárosban is bővült a kínálat. A bérleti díjak tavalyhoz képest a legtöbb helyen enyhén emelkedtek. Budapesten az átlagos bérleti díj 150 ezer forint. A bérleti díj viszont nagyban függ az alapterülettől, valamint attól, hogy melyik kerületben található az adott lakás. A 40 négyzetméternél kisebb téglaépítésű garzonoknál 9 százalékkal 120 ezer forintra, a hasonló méretű panellakásoknál 10 százalékkal 110 ezer forintra nőtt bérleti díj a kínálati piacon. A legdrágább kerület az V., ahol a 120 négyzetméternél kisebb alapterületű lakások átlagos bérleti díja 248 ezer forint, a legolcsóbb kerület pedig XXIII. és a XVII., ezekben a városrészekben 105, illetve 110 ezer forintnál járt az átlagár a ponthatárok kihirdetése előtt.

{{BANK360BANNER_LTP}}

Ha az Ingatlan.com hirdetéseit megnézzük, láthatjuk, hogy a VI. kerületi Nagymező utcában igen borsos árat kérnek a lakásokért. A legdrágább, egy 6 szobás, 210 négyzetméteres lakás havi bérleti díja 1 031 296 forint, de találtunk a Lakatos Márk által berendezett lakáshoz méretben hasonló, 89 négyzetméteres, 2+1 fél szobás ingatlant, aminek a bérleti díja  644 560 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm