29 °C Budapest
Olyan hideg lesz a jövő héten, hogy egy szolgáltató nem kapcsolja ki az áramot

Olyan hideg lesz a jövő héten, hogy egy szolgáltató nem kapcsolja ki az áramot

2018. február 24. 11:30

Az egyik legnagyobb magyar közműszolgáltató a jövő hétre várható hideg időjárásra készülve felfüggeszti a kikapcsolásokat.

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban érkező hideghullámra felkészülve, és összhangban az E.ON kintlévőség kezelési irányelveivel, a csoport

felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleinél 2018. február 26 - március 4. között.

Az E.ON csoportnál alapvető irányelv, hogy extrém hideg téli időjárás esetén az életvédelmi szempontokat helyezi előtérbe és ilyen esetben időszakosan szünetelteti a hátralék miatti kikapcsolásokat. A vállalat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan ismét a kikapcsolási moratórium mellett döntött.

Ezzel párhuzamosan a szolgáltató megteszi a szükséges felkészülő intézkedéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve. Emellett vállalja mindazon tervezett hálózat karbantartási beavatkozások átszervezését, melyek áramszünettel járnának a lakosság számára. Ezeket egy későbbi időpontban valósítja meg.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése mindazon lakossági ügyfelek felé érvényes, akik az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-vel (egyetemes szolgáltató) állnak szerződéses viszonyban. (Az önkéntes vállalás más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?