Fizethetnek az emberek: behajtót küldött ügyfeleire a kukaholding

Fizethetnek az emberek: behajtót küldött ügyfeleire a kukaholding

2017. december 15. 09:32

Behajtócéggel szedet be nagy összegű büntetéseket az állami kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. olyan háztartásoktól, amelyeknek nem is küldött ki szemétszállítási csekket - írja a Magyar Nemzet.

Olyan családokon próbál pénzt behajtani a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., akiknek nem is küldtek szemétszállítási csekket.

Mint kiderült, valószínűleg egy 2016-os tartozásról van szó, amelynek a létezéséről nem értesítették a háztartásokat.Így ők már csak a behajtócégtől értesültek az elmaradásról. Utóbbi társaság egyébként a 2655 forint kintlévőség után felszámolt 41 forint kamatot, 12 ezer forint behajtási költséget és 4445 forint adminisztrációs díjat, vagyis összesen 19 141 forintot.

Mindez nem egyedi eset, korántsem csak a Szeged környékén élők jártak így. A lapot az ország több településéről is megkeresték hasonló problémákkal. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke korábban a lapnak elmondta: arra lehet számítani, hogy az állami szemétszállító az eredeti tervekhez képest kétéves késéssel, leghamarabb áprilisban lesz képes országszerte pontos számlákat kiküldeni.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19