18 °C Budapest
Fizethetnek az emberek: behajtót küldött ügyfeleire a kukaholding

Fizethetnek az emberek: behajtót küldött ügyfeleire a kukaholding

2017. december 15. 09:32

Behajtócéggel szedet be nagy összegű büntetéseket az állami kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. olyan háztartásoktól, amelyeknek nem is küldött ki szemétszállítási csekket - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Olyan családokon próbál pénzt behajtani a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., akiknek nem is küldtek szemétszállítási csekket.

Mint kiderült, valószínűleg egy 2016-os tartozásról van szó, amelynek a létezéséről nem értesítették a háztartásokat.Így ők már csak a behajtócégtől értesültek az elmaradásról. Utóbbi társaság egyébként a 2655 forint kintlévőség után felszámolt 41 forint kamatot, 12 ezer forint behajtási költséget és 4445 forint adminisztrációs díjat, vagyis összesen 19 141 forintot.

Mindez nem egyedi eset, korántsem csak a Szeged környékén élők jártak így. A lapot az ország több településéről is megkeresték hasonló problémákkal. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke korábban a lapnak elmondta: arra lehet számítani, hogy az állami szemétszállító az eredeti tervekhez képest kétéves késéssel, leghamarabb áprilisban lesz képes országszerte pontos számlákat kiküldeni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?