6 °C Budapest
Mások lakását árulják a csalók: milliókat is kicsalhatnak a vevőktől

Mások lakását árulják a csalók: milliókat is kicsalhatnak a vevőktől

2017. november 14. 10:30

Az Airbnb-ről leszedett fényképekkel árulják az ingatlanokat a csalók, mindezt persze a tulajdonosok tudta nélkül - írja a 444.hu.

Az elmúlt években annyira megemelkedtek a lakásárak, hogy az emberek szinte eszüket vesztve rohannak, ha találnak egy-egy jobb ajánlatot. Ezt a helyzetet igyekeznek kihasználni a csalók, akik belvárosi lakásokat hirdetnek meg valós értéküknél jóval alacsonyabb áron. Az ajánlatra rákapó érdeklődőktől 10 százalékos foglalót próbálnak kicsalni az "eladók", ami több millió forintot jelenthet.

A csalók az Airbnb-ről töltenek le képeket a lakásról, majd azt meghirdetik az interneten eladásra, természetesen a tulajdonos tudta nélkül. Volt olyan érdeklődő, akitől szándéknyilatkozatot, okmánymásolatokat, valamint bankszámlakivonatokat kértek a csalók annak bizonyítására, hogy komolyak a vevő szándékai, valamint tényleg rendelkezésére áll az ingatlan megvásárlásához szükséges összeg.

A csalók a tulajdoni lapról tudják az igazi tulajdonos nevét, az ingatlan helyrajzi számát, illetve hamisított közjegyzői megbízást is képesek készíteni.

Az egyik tulajdonos, akinek adataival megpróbáltak visszaélni már bejelentést tett a rendőrségen, illetve jelezték a visszaélést a jegyzőnek is, akinek az adatai szerepeltek a hamis közjegyzői megbízáson. A jegyző elmondása szerint ez már a negyedik hasonló eset, amit jelzett a közjegyzői kamaránál is.

NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?