13 °C Budapest
Lázár: jön a CSOK felülvizsgálat és bővítik az ingyenes védőoltások körét

Lázár: jön a CSOK felülvizsgálat és bővítik az ingyenes védőoltások körét

2017. október 19. 19:00

Egy hét kihagyás után ismét Kormányinfót tartott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és beszámolt a múlt heti kormányülésről és kabinetülésekről. A tárcavezető beszélt a CSOK felülvizsgálatáról, az ingyenes védőoltásokról, a kéményseprésről, a dugódíjakról és a a nyugdíjasoknak szánt év végi összegekről is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hét kihagyás után megtartotta a 101. Kormányinfót. Ezen pedig több gazdasági kérdést is érintett. A legfontosabb információk a CSOK-ról, a nyugíjakról és a védőoltásokról esett.

CSOK-felülvizsgálat

Két vita van a kormány asztalán. Az egyik annak vizsgálata, hogy a támogatás közvetítése jól működik-e, mennyire bürokratikus. Az NGM erről készít egy jelentést, amit a kormány meghallgat. Lenne olyan bürokratikus könnyítés, ami segítené a vásárlókat.

A másik dolog, hogy a támogatási rendszert ki kell értékelni, a miniszterelnök ezzel személyesen foglalkozik. Vannak olyan kezdeményezések, hogy ezt hogyan lehetne kibővíteni. A használt ingatlanok esetében felmerülnek új kérdések

- magyarázta.

Ingyenes védőoltások

Lázár János előrevetítte, hogy az ingyenes védőoltások körét a kormány kibővíti.

Internetáfa

Az internet szolgáltatás áfája 5 százalékra csökken. A módosítás jövőre lép életbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Dugódíj

A 4-es metró támogatási szerződésének feltételei között szerepel a dugódíj, de a miniszter szerintem ez egy városszervezési eszköz. Az Európai Bizottsággal pedig meg lehet egyezni, azaz jogilag lehetséges, hogy bizonyos összegért cserébe lemond a Bizottság a dugódíj alkalmazásáról. Lázár János szerint azonban a fővárosnak ell kell gondolkodnia a kérdésről.

Kéményseprés

A törvényhozás több alkalommal is átalakította a kéményseprés kérdését. Lázár János azonban mindenkit megnyugtatott: az itt élők biztonsága a legfontosabb a kormány számára. Ezért, aki akarja, ingyen ellenőriztetheti kéményét. Ugyanakkor a gondoskodás az ingatlantulajdonos felelőssége. A tulajdonosi léttel ugyanis felelősség is párosul - tette hozzá a miniszter.

Nyugdíjasok

Nyugdíjkorrekció lesz novemberben, összesen 27 milliárd forint értékben. Emellett nyugdíjprémiumot ad a kormány, ami összesen 30 milliárd forint. A kettő bónusz együtt átlagosan 20-23 ezer forintot jelent majd egy nyugdíjasnak. Emellett ismét kapnak 10 ezer forintos Erzsébet utalványt a nyugdíjasok. Amit a Magyar Posta fog kivinni, nem pedig a kormányhivatali dolgozók.

(Címlapkép: MTI Fotó, készítette: Soós Lajos)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?