14 °C Budapest

Gáz van: ennyibe kerül, ha tuti nem akarsz megfagyni, megfulladni

2017. október 4. 09:30

A hatezret sem éri el Magyarországon a regisztrált gázszerelők száma, ráadásul csak kicsit több, mint a felük ellenőrizhet csak gázkészüléket. Területileg hatalmasak az eltérések, brutális kiszállási díjért és hosszú várakozás után juthatunk csak szükség esetén szakemberhez - írja ma reggel a 24.hu

Itt a fűtési szezon, ennek kapcsán már foglalkoztunk azzal, hogy szükség esetném, a kevés gázszerelő miatt 2-3 hetet is várni kell a szakemberekre. A 24.hu értesülései szerint, aki nem szeretne ennyit várni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlni:

10-15 ezer forint felárat is elkérhetnek a szerelők azért, hogy hamar kiszálljanak.

Ez természetesen az átvizsgálási és kiszállási díjon túl fizetendő, melyek összege korábbi cikkünk szerint 10-20 ezer forint között mozog.

A 24.hu cikke szerint, a gázszerelők jegyzékében jelenleg 5608 fő szerepel, ám közülük mindősszesen 2571-en rendelkeznek felülvizsgálati joggal. Ez azt jelenti, hogy legálisan csak ők ellenőrizhetnek gázkészülékeket, tehát rájuk van szükség, ha karbantartási vagy javítási igény merül fel otthon.

A legrosszabb helyzet Jász-Nagykunk-Szolnok alakult ki, ahol 1921 gázzal fűtött lakás jut minden gázszerelőre, a képzeletbei fordított dobogóra pedig Nógrád (1392 lakás / szerelő) és Békés megye (1298) fértek még fel. Budapesten 1258 szerelőre jut egy gázzal fűtött lakás, ezzel a fővárossal kiegészített megyei rangsorban (20-an vannak) a 15. helyet érte el.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem