23 °C Budapest
Meglepő, milyen sokan elégedettek az otthonaikkal

Meglepő, milyen sokan elégedettek az otthonaikkal

2017. március 22. 20:03

Meglepően elégedettek a magyarok a lakásukat illetően. A megkérdezettek 93 százaléka szereti otthonát és ebből kifolyólag a többség egyáltalán nem tervez költözést az elkövetkező 1 évben. 82 százalék hasznosnak találja a lakásbiztosítását és ezek közül csupán 12 százalék gondolja azt drágának.

Elégedettek vagyunk

A válaszadók 77 %-a nagyon, 16% közepesen, azaz összesen 93% válaszolta azt, hogy szereti jelenlegi otthonát- derül ki a Genertel 5000 fős kutatásából.

Sőt, a lakásbiztosítással sincsen semmi gondja a válaszadók 82 százalékának; hasznosnak találják ingatlanuk és ingóság megőrzése érdekében. Elenyészően (ezek 12%-a) találja csak drágának a havi díjat.

Ha egy kívánságom lenne...

....Akkor plusz egy szoba lenne az,  legalább is a 26% szerint, erre lenne a legégetőbb szükség.  Ez összefügghet azzal, hogy a válaszadók közel 30 százaléka legfeljebb 60 négyzetméteres ingatlanban él, feltehetően ők igényelnének még egy extra helyiséget.

Kertre csak 10%, erkélyre/teraszra 12% vágyik, míg felújításra, korszerűsítésre alig 2 százalék.

És kertes házban élnének a válaszadók. Igaz, ezt csak 28 százalék szeretné, ami nem meglepő annak fényében, hogy a felmérésben résztvevők több mint fele eleve kertes házban él.

Nem megyünk el!

A magyarok nem szeretnek sűrűn költözni, háromnegyedük jól érzi magát az otthonában és az elkövetkező 1 évben nem is tervez költözést.  A megkérdezettek közül külföldre szinte senki nem szeretne menni idén vagy 2018-ban; alig 1 százalék azok aránya, akik ebben gondolkodnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így élünk mi

A Genertel által megkérdezettek 83 százaléka saját tulajdonú ingatlanban él, 12% albérletben, 5% szolgálati lakásban. 55 százalékuk kertes házban él, 40% társasházban vagy sorházban, a többi válaszadó tanyán vagy külterületen.

Jellemzően többen élnek egy ingatlanon belül; 29%-ban ketten, 28%-ban hárman, 21% esetében négyen élnek egy háztartásban. 14%-ban öten vagy annál többen és alig 8% válaszolta azt, hogy egyedül él.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?