21 °C Budapest
Feladja eddigi életét Mata Ricsi családja: sokba fog kerülni a költözés

Feladja eddigi életét Mata Ricsi családja: sokba fog kerülni a költözés

2016. november 27. 17:00

Mata Ricsi családja mindent feláldozna azért, hogy a borsodi kis faluból induló srác karrierje beindulhasson. Azt tervezik, hogy feladják vidéki életüket és a fővárosba költöznek.

Óriási szó ez nekünk és az igricieknek, hogy Ricsi a semmiből egy ilyen nagy műsorba bekerült, és szeretnénk, hogy ez a népszerűség meg is maradjon. Akárhogy is alakul a műsor, Ricsi nagy valószínűséggel Pestre költözik majd januártól, ám egyedül semmiképp nem vágna neki, hiszen hatalmas a főváros, ő pedig gyerek még ahhoz, hogy egyedül éljen. A tervek szerint majd kibérelünk egy lakást, és azonnal munkát keresünk. Ehhez természetesen az kell, hogy kifizessük a kauciót, de mindannyian elkezdünk majd munkát keresni, amint a fővárosba érünk, és így sikerülhet is a cél. Biztos munkával könnyebben támogatjuk majd Ricsit is a karrierje kezdetén, idehaza főleg alkalmi munkák vannak

- mondta a Blikknek Ernő, Ricsi édesapja.

Nem lesz könnyű dolga a családnak

Habár többnyire nem keresnek rosszul a haknikkal az X Faktor sztárjai, ezzel együtt sem lesz könnyű dolga Ricsi családjának, legalábbis eleinte. Az albérletkínálat ugyanis egyre szűkül a fővárosban, a kereslet pedig folyamatosan növekszik, és emiatt az árak az egekbe szöknek.

Közvetítői tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már a külvárosi lakások tulajdonosai is napok alatt találnak bérlőt, ha az ingatlan állapota elfogadható; a belső kerületekben pedig szinte teljesen megszűnt a hosszú távú bérbeadás. A bérlemények zömét a néhány napra kiadott úgynevezett lakáshotelek teszik ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emiatt a hosszú távra bérlők kiszorultak a külső városrészekbe, ahol erős keresletnövekedés és ezzel párhuzamosan jelentős áremelkedés következett be az elmúlt időszakban.

Ráadásul óriási számban költöznek fel munkalehetőség reményében a vidéki kistelepülésekről az emberek a fővárosba, ami nagymértékben növeli a nyomást az albérletpiacon. Így vélhetően nem lesz könnyű dolga Ricsi családjának, főként hogy eddig főként alkalmi munkája akadt csak a családfőnek.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?