Csak óvatosan a mécsesekkel! Hamar megtörténhet a baj

Csak óvatosan a mécsesekkel! Hamar megtörténhet a baj

2016. október 28. 10:01

November elején gyakrabban előfordulnak temetői- vagy lakástüzek a kegyeleti gyertyák miatt. Ilyenkor átlagosan 20 esethez riasztják a tűzoltókat ezért nagyon fontos, hogy legyünk körültekintőek - hívja fel a figyelmet a cikkében az InfoRádió.


Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest - figyelmeztetett Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent is, aki töklámpásokat készít, az mindig tegye biztonságos helyre. Ha ezeket a lámpásokat a kertbe, a ház elé tennénk, akkor szél esetén mindig fújjuk el benne a gyertyát.

A statisztikák alapján november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek .

Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki

 - hangzott el a rádióban  Mukics Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22