16 °C Budapest
Csak óvatosan a mécsesekkel! Hamar megtörténhet a baj

Csak óvatosan a mécsesekkel! Hamar megtörténhet a baj

2016. október 28. 10:01

November elején gyakrabban előfordulnak temetői- vagy lakástüzek a kegyeleti gyertyák miatt. Ilyenkor átlagosan 20 esethez riasztják a tűzoltókat ezért nagyon fontos, hogy legyünk körültekintőek - hívja fel a figyelmet a cikkében az InfoRádió.


Nagyon fontos, hogy a temetőben csak addig égjen a mécsestartóban meggyújtott mécses, amíg jelen vagyunk. Otthon úgy helyezzük el a gyertyákat, hogy a közelben ne legyen éghető anyag, ha pedig kimegyünk a szobából, oltsuk el a mécsest - figyelmeztetett Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Egyre gyakoribb, hogy Magyarországon is megünnepeljük a Halloweent is, aki töklámpásokat készít, az mindig tegye biztonságos helyre. Ha ezeket a lámpásokat a kertbe, a ház elé tennénk, akkor szél esetén mindig fújjuk el benne a gyertyát.

A statisztikák alapján november első napjain megnő a tűzesetek száma. Ekkor körülbelül húsz esetben riasztják a tűzoltókat kifejezetten olyan tűzesetekhez, amelyek temetőkben vagy lakásokban kegyeleti gyertyák és mécsesek miatt keletkeztek .

Szerencsére a legtöbb esetben csak néhány ezer forintos kár keletkezik, de sajnos minden évben előfordul, hogy komolyabb tűzeset keletkezik vagy akár meg is semmisül egy ingatlan azért, mert egy kegyeleti gyertyát gyújtott valaki

 - hangzott el a rádióban  Mukics Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?