36 °C Budapest
A magyarok közel fele így fizeti a gázszámlát: mennyit spórol ezzel?

A magyarok közel fele így fizeti a gázszámlát: mennyit spórol ezzel?

2016. október 13. 19:00

Idén a FŐGÁZ Csoport ügyfelei az első háromnegyed évben több, mint 90 milliárd forintnyi értékben egyenlítették ki számlájukat készpénzmentes fizetési megoldásokkal, és közel félmillióan veszik igénybe az online ügyfélszolgálati oldalakat. A digitális csatornák egyre meghatározóbbak a diktálások és számlák kiegyenlítésének terén is, ezzel az e-tranzakciók értékének aránya közel 45 százalékos és tartósan növekszik.

A digitális csatornahasználat leginkább a mérőállás diktálás terén kiemelkedő, hiszen a fogyasztók 93 százaléka él ezzel a megoldással, míg mintegy 10 százalékuk választotta már a környezetbarát e-számla megoldások egyikét. Egyre többen részesítik előnyben a készpénzmentes fizetési megoldásokat, ezáltal emelkedett az átutalás, a bankkártyás fizetés, illetve csoportos beszedési megbízásos számlakiegyenlítések száma.

A saját E-gázszámla célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is. Az E-gázszámla igénylését követően a nyomtatott helyett elektronikus számlát kapunk, tehát nem kell többet a papíralapú számlával foglalkozni. A környezetbarát és a számlakezelést lényegesen egyszerűsítő elektronikus számlát az online ügyfélszolgálati oldalon lehet igényelni.

Az elektronikus számla mellett egyre népszerűbb az év elején megújult online ügyfélszolgálat használata is, amelyen keresztül a fogyasztók néhány kattintással, bárhol és bármikor ingyenesen, a hét minden napján 24 órában tudnak ügyet intézni. Így a földgázszolgáltató rugalmasan, a felhasználók számára megfelelő időpontban biztosít lehetőséget az adminisztrációs folyamatokra mellőzve a személyes ügyintézés időráfordítását.

Az elektronikus előrefizetős gázmérők (EFM) esetében a gázdíjak kifizetése nem utólag, hanem a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően történik. A napokban a meglévő értékesítési pontokat további 112-vel bővítette a Társaság, hiszen postai fiókirodáin is lehetővé tette az EFM-kártyák egyenlegének feltöltését, ezzel a szolgáltatás a FŐGÁZ teljes fiókirodai hálózatát is beleértve országosan már több mint 1700 helyszínen érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?