32 °C Budapest
A magyarok közel fele így fizeti a gázszámlát: mennyit spórol ezzel?

A magyarok közel fele így fizeti a gázszámlát: mennyit spórol ezzel?

2016. október 13. 19:00

Idén a FŐGÁZ Csoport ügyfelei az első háromnegyed évben több, mint 90 milliárd forintnyi értékben egyenlítették ki számlájukat készpénzmentes fizetési megoldásokkal, és közel félmillióan veszik igénybe az online ügyfélszolgálati oldalakat. A digitális csatornák egyre meghatározóbbak a diktálások és számlák kiegyenlítésének terén is, ezzel az e-tranzakciók értékének aránya közel 45 százalékos és tartósan növekszik.

A digitális csatornahasználat leginkább a mérőállás diktálás terén kiemelkedő, hiszen a fogyasztók 93 százaléka él ezzel a megoldással, míg mintegy 10 százalékuk választotta már a környezetbarát e-számla megoldások egyikét. Egyre többen részesítik előnyben a készpénzmentes fizetési megoldásokat, ezáltal emelkedett az átutalás, a bankkártyás fizetés, illetve csoportos beszedési megbízásos számlakiegyenlítések száma.

A saját E-gázszámla célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is. Az E-gázszámla igénylését követően a nyomtatott helyett elektronikus számlát kapunk, tehát nem kell többet a papíralapú számlával foglalkozni. A környezetbarát és a számlakezelést lényegesen egyszerűsítő elektronikus számlát az online ügyfélszolgálati oldalon lehet igényelni.

Az elektronikus számla mellett egyre népszerűbb az év elején megújult online ügyfélszolgálat használata is, amelyen keresztül a fogyasztók néhány kattintással, bárhol és bármikor ingyenesen, a hét minden napján 24 órában tudnak ügyet intézni. Így a földgázszolgáltató rugalmasan, a felhasználók számára megfelelő időpontban biztosít lehetőséget az adminisztrációs folyamatokra mellőzve a személyes ügyintézés időráfordítását.

Az elektronikus előrefizetős gázmérők (EFM) esetében a gázdíjak kifizetése nem utólag, hanem a kártyás telefonokhoz hasonlóan a fogyasztást megelőzően történik. A napokban a meglévő értékesítési pontokat további 112-vel bővítette a Társaság, hiszen postai fiókirodáin is lehetővé tette az EFM-kártyák egyenlegének feltöltését, ezzel a szolgáltatás a FŐGÁZ teljes fiókirodai hálózatát is beleértve országosan már több mint 1700 helyszínen érhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?