Nem tudni, valójában hányan adóznak a lakásuk kiadása után

Nem tudni, valójában hányan adóznak a lakásuk kiadása után

2016. szeptember 26. 09:31

Kevesebb mint 240 ezren foglalkozhatnak lakáskiadással, a NAV azonban nem tudja, hogy hányan adóznak utána - írja a Világgazdaság


Tavaly csaknem 240 ezer ember foglalkozott lakáskiadással a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, Arról azonban nincsen adat, hogy valójában hányan adóznak ez után. Azt sem lehet tudni, hogy hányan lehetnek azok, akik a lakásukat turisztikai céllal hasznosítják.

Amíg ugyanis a normál lakáskiadás esetén elég az előleg befizetése és a bevallás, addig azok, akik a turistákat célozzák meg, már vállalkozónak számítanak, és áfaalannyá kell válniuk. Az adóelőlegek egy nagy kalapba kerülnek, a pénzforgalmi kimutatásokból pedig nem lehet elkülöníteni, hogy magánszemélyként kik fizették ezt be a saját lakásuk bérbeadása után.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22