36 °C Budapest
Jöhet egy újabb rezsicsökkentés

Jöhet egy újabb rezsicsökkentés

2016. augusztus 18. 09:32

Nem akar mértékekről beszélni és még nem tudja, hogy mit hoz az EU által indított kötelezettségszegési eljárás, de lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter - írja a Figyelő.

Seszták elmondta, hogy ENKSZ és a Főgáz szerepe lakossági szolgáltatóként majdnem véglegesnek tekinthető az energiaszektor átalakítása után, az viszont még kérdéses, hogy az MVM vagy a Démász esetében milyen szinergiákat lehet még felszabadítani a rendszerben. Arra a kérdésre, hogy haladnak-e tovább az energiaszolgáltatók felvásárlásával, Seszták azt mondta, "nincs okuk újragondolni a korábbi kormányzati koncepciót".

A nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került állami pénzügyi szolgáltató cégek kapcsán azt mondta Seszták, hogy szeptember 15-ig kell stratégiát alkotniuk, és a rendszer új alapokra került, most pedig már csak finomhangolásokra lesz szükség. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Seszták nem válaszolt, de annyit elárult, hogy "várhatóak személyi döntések".

Seszták arról is beszélt még többek között, hogy:

  • a kormánynak fontos az M7-es kiszélesítése, és nem került le a napirendről a gyorsforgalmi utak fejlesztése, csak az a kérdés, hogy mikor és milyen forrásból kezdődhet el a munka. Az első határozatban a fejlesztési elképzeléseket szedték össze, alegutóbbi kormányhatározat pedig azt konkretizálta, hogy mely projektekre van most forrás.
  • A Déli pályaudvart egyelőre nem fogják bezárni, de a MÁV működésével közvetlenül nem összefüggő vagy feleslegessé vált tevékenységeket (például a raktározást) elviszik onnan. Bővítik a Kelenföldi pályaudvart, felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart is.
  • Orbán Viktor még nem fordult meg Kisvárdán, ahol Seszták lakik, de Lázár Jánost már vendégül látta. A városban épülő 3000 férőhelyes focistadionról Seszták azt mondta, meg tudják tölteni a lelátót, legalább ezer néző minden meccsen kinn van.
  • Nem lesz új állami légitársaság a Malév után, de piaci alapú ötletből több is létezik. Ezek közül egyik sem ért oda, hogy egyedüliként, a többi érdeklődő kizárásával tárgyaljanak vele.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?