33 °C Budapest
Jöhet egy újabb rezsicsökkentés

Jöhet egy újabb rezsicsökkentés

2016. augusztus 18. 09:32

Nem akar mértékekről beszélni és még nem tudja, hogy mit hoz az EU által indított kötelezettségszegési eljárás, de lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter - írja a Figyelő.

Seszták elmondta, hogy ENKSZ és a Főgáz szerepe lakossági szolgáltatóként majdnem véglegesnek tekinthető az energiaszektor átalakítása után, az viszont még kérdéses, hogy az MVM vagy a Démász esetében milyen szinergiákat lehet még felszabadítani a rendszerben. Arra a kérdésre, hogy haladnak-e tovább az energiaszolgáltatók felvásárlásával, Seszták azt mondta, "nincs okuk újragondolni a korábbi kormányzati koncepciót".

A nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került állami pénzügyi szolgáltató cégek kapcsán azt mondta Seszták, hogy szeptember 15-ig kell stratégiát alkotniuk, és a rendszer új alapokra került, most pedig már csak finomhangolásokra lesz szükség. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Seszták nem válaszolt, de annyit elárult, hogy "várhatóak személyi döntések".

Seszták arról is beszélt még többek között, hogy:

  • a kormánynak fontos az M7-es kiszélesítése, és nem került le a napirendről a gyorsforgalmi utak fejlesztése, csak az a kérdés, hogy mikor és milyen forrásból kezdődhet el a munka. Az első határozatban a fejlesztési elképzeléseket szedték össze, alegutóbbi kormányhatározat pedig azt konkretizálta, hogy mely projektekre van most forrás.
  • A Déli pályaudvart egyelőre nem fogják bezárni, de a MÁV működésével közvetlenül nem összefüggő vagy feleslegessé vált tevékenységeket (például a raktározást) elviszik onnan. Bővítik a Kelenföldi pályaudvart, felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart is.
  • Orbán Viktor még nem fordult meg Kisvárdán, ahol Seszták lakik, de Lázár Jánost már vendégül látta. A városban épülő 3000 férőhelyes focistadionról Seszták azt mondta, meg tudják tölteni a lelátót, legalább ezer néző minden meccsen kinn van.
  • Nem lesz új állami légitársaság a Malév után, de piaci alapú ötletből több is létezik. Ezek közül egyik sem ért oda, hogy egyedüliként, a többi érdeklődő kizárásával tárgyaljanak vele.

 

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?