Jöhet egy újabb rezsicsökkentés

2016. augusztus 18. 09:32

Nem akar mértékekről beszélni és még nem tudja, hogy mit hoz az EU által indított kötelezettségszegési eljárás, de lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter - írja a Figyelő.

Seszták elmondta, hogy ENKSZ és a Főgáz szerepe lakossági szolgáltatóként majdnem véglegesnek tekinthető az energiaszektor átalakítása után, az viszont még kérdéses, hogy az MVM vagy a Démász esetében milyen szinergiákat lehet még felszabadítani a rendszerben. Arra a kérdésre, hogy haladnak-e tovább az energiaszolgáltatók felvásárlásával, Seszták azt mondta, "nincs okuk újragondolni a korábbi kormányzati koncepciót".

A nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került állami pénzügyi szolgáltató cégek kapcsán azt mondta Seszták, hogy szeptember 15-ig kell stratégiát alkotniuk, és a rendszer új alapokra került, most pedig már csak finomhangolásokra lesz szükség. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Seszták nem válaszolt, de annyit elárult, hogy "várhatóak személyi döntések".

Seszták arról is beszélt még többek között, hogy:

  • a kormánynak fontos az M7-es kiszélesítése, és nem került le a napirendről a gyorsforgalmi utak fejlesztése, csak az a kérdés, hogy mikor és milyen forrásból kezdődhet el a munka. Az első határozatban a fejlesztési elképzeléseket szedték össze, alegutóbbi kormányhatározat pedig azt konkretizálta, hogy mely projektekre van most forrás.
  • A Déli pályaudvart egyelőre nem fogják bezárni, de a MÁV működésével közvetlenül nem összefüggő vagy feleslegessé vált tevékenységeket (például a raktározást) elviszik onnan. Bővítik a Kelenföldi pályaudvart, felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart is.
  • Orbán Viktor még nem fordult meg Kisvárdán, ahol Seszták lakik, de Lázár Jánost már vendégül látta. A városban épülő 3000 férőhelyes focistadionról Seszták azt mondta, meg tudják tölteni a lelátót, legalább ezer néző minden meccsen kinn van.
  • Nem lesz új állami légitársaság a Malév után, de piaci alapú ötletből több is létezik. Ezek közül egyik sem ért oda, hogy egyedüliként, a többi érdeklődő kizárásával tárgyaljanak vele.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem