15 °C Budapest
Pár éve még elképzelni sem merted: drogériákban is befizethetjük a csekkeket

Pár éve még elképzelni sem merted: drogériákban is befizethetjük a csekkeket

2016. július 29. 12:05

Csekkbefizető automatákat telepít a Posta 25 Rossman üzeltbe, így hamarosan már a drogériákban is befizethetjük a számláinkat.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus termékeit - így a csekket is - a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja. Ennek jegyében az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be. A folyamat következő lépése, hogy a Rossmann-nal együttműködve

25 drogériába csekkbefizető automatákat telepít,

melyeken keresztül mind bankkártyával - kártyás vásárlási tranzakcióként - mind pedig készpénzzel befizethetőek a csekkek. Az ügyfelek így még több helyszínen és tágabb időintervallumban tudják elérni a csekkbefizetési szolgáltatást. A telepítés folyamatos, várhatóan szeptember végére már mind a 25 kijelölt üzletben működnek az automaták.

Ezekben a Rossmannokban lesz először automata:
  • Budapest, VI. Váci út 1-3.
  • Budapest, XIII. Béke tér 1-3.
  • Budapest, XIII. Gyöngyösi sétány 6.
  • Budapest, XIV. Rákosfalva park 3/c
  • Budapest, VIII. Rákóczi tér 7-9.
  • Budapest, XIX. Kossuth tér 2.
  • Üllő, Pesti út 100.

Hogyan működik az automatás csekkbefizetés?

A drogériákban elhelyezett csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely - a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkek esetében - leolvassa a rajta szereplő adatokat. Amennyiben nem teljesen megszemélyesített vagy kézi kitöltésű csekket kíván az ügyfél befizetni, akkor a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni.

Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül. Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd bankkártyás fizetés esetén be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Készpénzes befizetés esetén az automata egy úgynevezett köztes bizonylatot nyomtat, ennek segítségével a pénztárnál tudják az ügyfelek kiegyenlíteni a csekk összegét.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az automatán keresztül egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok - ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében - a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, majd a befizetett összeg fehér csekk esetén közvetlenül a számlakibocsátóhoz, sárga csekk esetén a számlakibocsátó számlavezető pénzintézetéhez.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?