33 °C Budapest
Te maradnál az EU-ban? Szavazz!

Te maradnál az EU-ban? Szavazz!

2016. július 10. 11:36

Egyes kormánytagok friss nyilatkozatait figyelembe véve igencsak aktuális kérdés, mit is gondolnak a magyarok az EU-tagságról. Egy friss felmérés szerint a választók egyértelmű többsége most is újra belépne az EU-ba. Na és Te?

A Publicus július 1. és 6. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta azt, a magyarok hogy voksolnának most egy EU-népszavazáson.

A felmérés legfőbb megállapításai a következők:

  • Tíz megkérdezettből heten azt gondolják, hogy az EU-tagságunk első évtizede előnyős volt számunkra. Ez 13 százalékpontos növekedés az egy évvel ezelőtti kutatásban mértekhez képest. 
  • A megkérdezettek 60 százaléka szerint a tagság nyújtotta lehetőségeket inkább ki tudtuk használni. Ezt egy évvel ezelőtt 7 százalékpontnyival kevesebben gondolták még így. 
  • A választók egyértelmű többsége, kétharmada (64 százaléka) egy most esetlegesen tartandó népszavazáson újra belépne az EU-ba. A biztos szavazók körében ez háromnegyedes támogatottságot jelent. Ez az arány 7 százalékponttal növekedett az egy évvel ezelőttihez képest.
  • Most vasárnap az összes vizsgált társadalmi csoport belépne az EU-ba, leginkább az MSZP-szavazók (74 százalék), a fiatalok és a diplomások (74 és 75 százalék). 
  • Míg egy évvel ezelőtt a Jobbik-szavazók többsége nem lépett volna be az EU-ba (35 százalék 52 ellenében), addig most már az ő körükben is többségben vannak az EU-párti szavazók: 58 százalék, 33 ellenében.
  • A megkérdezettek majdnem fele (46 százalék) úgy gondolja, hogy a britek rosszabbul járnak a brexittel, míg kevesebb, mint harmaduk (30 százalék) az, aki szerint jobban járnak.
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?