21 °C Budapest

Exkluzív részletek Ördög Nóráról: hatalmas tortúrán ment keresztül

2016. május 22. 18:41

Hatalmas tortúrán ment keresztül Ördög Nóra, mire két gyermek édesanyja lehetett. A mesterséges megtermékenyítések lelkileg megviselték a műsorvezetőt. Exkluzív részleteket ismerhettünk meg Ördög Nóra könyvéből.

Ördög Nóra frissen megjelenő könyvébe kaphattunk betekintést, amiben arról ír a népszerű műsorvezető, hogy éveket kellett várnia arra, hogy végre gyereke születhessen. Több inszeminációra is szükség volt a gyerekek megszületéséhez, de megérte keresztülmenni a tortútán.

Egy beültetésig eljutni sajnos hosszú hónapokba telik, és akkor még közel sem biztos, hogy az első kísérlet sikeres lesz

- vallott Ördög Nóra a Hot! magazinnak.

A mesterséges megtermékenyítés nemcsak idő, hanem pénz kérdése is. Hiába fedezi az OEP a felmerülő költségek egy részét, még így is sok tízezer forintot fizethetünk, ráadásul az eredményre itt nincs semmilyen garancia.

Milyen vizsgálatokon kell átesni?

Ha azt sejtjük, hogy orvosi okok miatt nem lehet gyermekünk, akkor egy meddőségi központhoz kell fordulnunk, ugyanis itt állíthatják ki nekünk a terméketlenségi igazolást.

A feleségnél ilyenkor egy alaphormon vizsgálatra és egy átjárhatósági vizsgálatra van szükség. Míg a férjnél egy andrológiai spermavizsgálat következik

- tudta meg a Pénzcentrum Dr. Rigó Jánostól, Semmelweis Egyetem az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatójától.

Ezekért a vizsgálatokért persze nem kell fizetünk, ha olyan intézményt választunk, ahol elfogadják a társadalombiztosításunk. Költség esetleg akkor merülhet fel, ha a vizsgálat során kiderül, hogy gyógyszeres kezelésre van szükségünk, hiszen azt már nem 100 százalékban fedezi a társadalombiztosításunk. Ennek költsége pedig attól függ, hogy milyen készítményre van szükségünk.

Mit jelent ez számokban?

Ha azonban nem az ingyenes vizsgálatokat választjuk, akkor a nőknél az alaphormon vizsgálat 14 ezer forint, míg az átjárhatósági vizsgálat 35 ezer forint körül mozog. A férfiaknál pedig a laborvizsgálatok olyan 10 -15 ezer forintba kerülnek - derül ki a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó Kaáli Intézet honlapján megtalálható árlistából.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mit fedez a társadalombiztosításunk?

A meddőség megállapítására és kezelésére irányuló egészségügyi szolgáltatás csak orvosi indikáció alapján, az Egészségbiztosítási Alapból e feladatra finanszírozott egészségügyi szolgáltatónál vehető igénybe térítésmentesen - válaszolta megkeresésünkre az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Az OEP annak érdekében, hogy azok a családoknál is legyen gyermekáldás, ahol ennek útjában valamilyen egészségi akadály áll, alapvetően két eljárási módot finanszíroz:

  • Inszemináció

Ezt az eljárást a gyermekre vágyók járóbeteg-szakellátás kereteiben vehetik igénybe, a finanszírozási szerződéssel rendelkező szolgáltatóknál, de legfeljebb csak hat alkalommal. Ebben az esetben a megtermékenyítés nem lombikban történik, vagyis a kezelésnek a lényege a peteérés serkentése, és az (úgynevezett in vivo) megtermékenyítés valószínűségének fokozása.

  • Lombikbébi kezelés (IVF)

Ennek az eljárásnak több típusát finanszírozza az egészségbiztosító, attól függően, hogy a milyen kezelésre van szükségünk. A kezelések öt alkalommal ingyenesen vehetőek igénybe. Fontos azonban tudnunk, hogy az öt finanszírozott kezelés ingyenessége független attól, hogy hány beültetés volt sikeres, azaz akár mind az öt beavatkozásból születhetnek gyermekek.

Tehát már az alapvizsgálatokért is könnyen kifizethetünk 60 ezer forintot. Az inszemináció pedig újabb 60 ezer forintba kerülhet, míg egy komplett lombikbébi kezelésért akár több százezer forintot is kiadhatunk. Persze ezeket az összegeket csak akkor kell kifizetnünk, ha olyan intézményt választunk, amelyik nem áll finanszírozási szerződésben az egészségbiztosítási pénztárral.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm