21 °C Budapest
Ezt a legtöbb CSOK-igénylő nem is tudja

Ezt a legtöbb CSOK-igénylő nem is tudja

2016. február 16. 12:02

Hétfő este ismét a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, vagyis a CSOK volt a téma Budapesten. A Portfolio és az MKB Bank által megtartott lakossági fórumon a szakemberek többek között kitértek a program építőiparra és lakáspiacra gyakorolt várható hatásaira, de górcső alá vették a CSOK legfrissebb jogszabályi változásait, illetve igénylésének gyakorlati tudnivalóit is.

Január elsejétől jelentős változások léptek életbe a Családi Otthonteremtési Kedvezményénél, közismert nevén a CSOK-nál. Az összegek növekedtek, él a 10+10 millió forintos lehetőség, és persze a feltételek is változtak. A fél ország most számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan ki szeretnék használni a hatalmas lehetőséget. Ehhez adott segítséget a Portfolio és az MKB Bank által tegnap este megrendezett budapesti lakossági fórum.

KATTINTS! Itt mindent megtalálsz az otthonteremtési programról!

Angeli Krystyna, az MKB Bank főosztályvezetője nyitóelőadásában a felelős pénzügyi döntések nyomatékosítása mellett az otthonteremtési program legfrissebb törvényi változásait ismertette. A nagy érdeklődéssel kísért fórumon Budai Ákos, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője pedig az Otthontérkép statisztikáira alapozva emelte ki, hogy az országban jelenleg 9 százalék azon ingatlanok aránya, amelyeket a 10 + 10 millió forintos támogatásból meg lehet vásárolni; és pontosan ugyanez a mutató jellemzi a fővárosi kínálatot is.

A mintegy 200 fő részvételével megrendezett eseményen a szakértők hangsúlyozták, hogy nagyon fontos jól átgondolt és felelősségteljes döntést hozni, főleg azok részéről, akik még nem nevelnek legalább 2 vagy 3 gyermeket. Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője ennek kapcsán például felhívta a figyelmet arra, hogy

a statisztikák alapján ma Magyarországon 10 házasságból közel 6 válással végződik.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?