23 °C Budapest
Hatalmas az érdeklődés a CSOK iránt Székesfehérváron (is)

Hatalmas az érdeklődés a CSOK iránt Székesfehérváron (is)

2016. február 12. 10:35

Csütörtök este Székesfehérváron folytatódott a Portfolio, az FHB Bank, a Takarékok és az Otthontérkép által szervezett országos CSOK-roadshow. A rendezvényen a szervezők többek között kitértek az otthonteremtési program építőiparra és lakáspiacra gyakorolt várható hatásaira, de górcső alá vették a CSOK igénylésének gyakorlati tudnivalóit is, külön figyelmet szentelve a legfrissebb módosításokra.

Január elsejétől jelentős változások léptek életbe a Családi Otthonteremtési Kedvezményénél, közismert nevén a CSOK-nál. Az összegek növekedtek, megjelent a 10+10 millió forintos lehetőség és persze a feltételek is változtak. A fél ország most számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, mivel sokan ki szeretnék használni a hatalmas lehetőséget. Ehhez ad segítséget a Portfolio, az FHB Bank, a Takarékok, és az Otthontérkép által szervezett országos CSOK-roadshow, mely csütörtök este Székesfehérvárra érkezett.

KATTINTS! A 20 legfontosabb változás az új CSOK-nál

A nagy érdeklődéssel kísért fórumon Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője az Otthontérkép statisztikáira alapozva kiemelte, hogy az országban jelenleg 9 százalék azon ingatlanok aránya, amelyeket a 10 + 10 millió forintos támogatásból meg lehet vásárolni. A legtöbbek figyelmét felkeltő támogatási konstrukcióval kompatibilis ingatlanok aránya Fejér megye egészét tekintve 4,5 százalék, míg a megyeszékhelyen, Székesfehérváron 7 százalék, azaz az országos átlagnál valamivel alacsonyabb.

Tokodi Gábor, az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese előadásában arról beszélt, hogy várakozásaik szerint a program hatására az idei évtől várhatóan változnak majd az ingatlanvásárlási szokások, és az új ingatlanok vásárlása kerül többségbe, szemben a használt lakások eddig túlsúlyával. Tokodi Gábor emellett részletesen beszámolt a CSOK igénybevételét érintő legfrissebb, egy nappal korábban nyilvánosságra hozott változtatásokról is.

A panelbeszélgetést megelőző utolsó előadásban Dr. Tajthy Attila, a B3 TAKARÉK Szövetkezet stratégiai alelnöke a felelős pénzügyi döntések nyomatékosítása mellett többek között azt ismertette, milyen piaci kamatozású hitelekkel egészíthető ki a CSOK keretében nyújtott vissza nem térítendő állami támogatás, illetve a CSOK 10+10 esetében a kedvezményes kamatozású hitel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A mintegy 300 fő részvételével megrendezett, teltházas székesfehérvári állomáson a szakértők ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontos jól átgondolt és felelősségteljes döntést hozni, főleg azok részéről, akik még nem nevelnek legalább 2 vagy 3 gyermeket.

A székesfehérvári rendezvény is azt mutatja, hogy egyértelmű a CSOK iránti megnövekedett érdeklődés. Éppen ezért a szervezők az ország minden fontosabb gazdasági centrumába eljuttatják a legfrissebb információkat az állami ingyenmilliókról, és szakértők segítségével mindenkinek lehetőséget biztosítanak, hogy az egyéni kérdéseikre egyedi válaszokat kapjanak. A belépés és a személyes tanácsadás minden rendezvényen ingyenes.

A CSOK-ot ismertető fórumsorozat következő állomását jövő hétfőn tartják Pécsett, kedden Szegedre, míg csütörtökön Szombathelyre látogatnak a szervezők. Az azt követő héten pedig Miskolcon és Kecskeméten ismerkedhetnek meg az érdeklődők a támogatás részleteivel.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44