Ez az ökovilla lett az év háza 2015-ben + rengeteg fotó

Ez az ökovilla lett az év háza 2015-ben + rengeteg fotó

2015. október 5. 14:31

A modern hagyományőrzés példája az a Szentendrén található öko-ház, amely idén elnyerte az Év Háza díjat. A galéria megnyitásáért kattints a képekre!

Átadták az Év Háza pályázat 2015 évi díjait. Idén 27 épület került a zsűri asztalára, az 500 ezer forinttal járó fődíjat végül Borbás Péter vehette át. A Szentendrén megépült ökologikus családi ház amellett, hogy megfelel az aktív és passzív napenergiahasznosítási elveknek, a tradicionális hosszú házak mintáját is követi.

Szervesen simul a szentendrei kis utcába az épület. Megőrzi az öreg ház szerénységét, a kiegészítések, átépítések a ma igényeit teljesítik. Természetes anyagaival példás folytatója a kisvárosi hagyománynak. Követi a bevált tanítást: "az öreg házat nem átépíteni, hanem megszokni kell"

- méltatta a nyertest Dévényi Sándor DLA, a zsűri elnöke.

A Magyar Építész Kamara (MÉK) különdíját Kovács Zsolt György, Beránková Jana és Kovács Dávid vehette át veszprémi családi házuk tervezéséért.

A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) különdíját pedig Földes Lászlónak és Sónicz Péternek ítélte a zsűri, a pilisborosjenői Hosszúház tervezéséért.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?