22 °C Budapest

Címke: hagyományőrzés (17 cikk)

MTI | 2013. december 6. 14:32

Gondoltad volna? Egyre többen már csak ilyen élelmiszert vesznek

Egyre kedveltebbek a helyi élelmiszerek, amit az is jelez, hogy a korábbi 6-8 százalékról 8-12 százalékra emelkedett arányuk a fogyasztáson belül - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

Pénzcentrum | 2010. február 25. 17:32

Tavaszváró villamost indít a BKV

A BKV idén is megrendezi nosztalgiajárati programját. A tél búcsúztatásának tematikájára épül a "Tavaszváró villamos" elnevezésű programsorozat, amelynek keretében február 27. és április 11. között minden hétvégén nosztalgiajárat közlekedik majd a 2-es villamos vonalán.

Pénzcentrum | 2009. április 22. 18:45

Újabb tag az elit klubban: magyar szalámi brüsszeli védelem alatt

Újabb taggal bővült a héten a magyar élelmiszeripari termékek elit klubja, amikor az Európai Unió illetékes bizottsága a védett földrajzi termékek közé sorolta a "Budapesti téliszalámit", melyet a magyar piacon Herz téliszalámi néven forgalmaz a budapesti székhelyű Herz Szalámigyár Zrt. A napokban hozott döntés máris újabb vevői érdeklődést hozott a több mint 120 éves márka számára, és iparági becslések szerint 20-30 százalékos lehet védjegy töbletforgalmat generáló hatása.