19 °C Budapest
Ki nem találod, mennyiért lehetsz Nagy Feró szomszédja

Ki nem találod, mennyiért lehetsz Nagy Feró szomszédja

2015. szeptember 9. 16:32

20 éve lakik Nagy Feró és családja Őrbottyánban; főként anyagi megfontolásból döntöttek annak idején a Pest megyei település mellett. Nincs ez másként ma sem, az ingatlanpiaci forgalomnövekedés hatására egyre többen keresnek maguknak megfizethető otthont az agglomerációban is. Mutatjuk, mennyiért lehetsz Nagy Feró szomszédja.

Őrbottyáni otthonában látta vendégül Nagy Feró nemrég Papp Gergőt és feleségét, vagyis az RTL II-n tegnap óta futó Pimasz úr átcuccol c. műsor stábját. Feró és családja közel 20 éve él a Pest megyei településen; nagyobbik fia ugyan nemrég elköltözött, kisebbik fia, Hunor és menyasszonya viszont a dupla telken építették fel saját családi házukat.

Habár korábban Hunor és kedvese is gondoltak rá, hogy a fővárosba költöznek, de a fiatalok választása is jól mutatja, hogy az agglomeráció népszerűsége folyamatosan növekszik a Budapesten tapasztalható ingatlanpiaci "árrobbanással" párhuzamosan. A trendek azt mutatják, rengetegen találják meg a fővárosi agglomerációban a kedvükre való ingatlant - főként családi házat -, többnyire a budapesti árak alatt.

A statisztikák szerint árakban egyelőre ugyan még nincs elmozdulás az agglomerációban, de az eddig tapasztalt tranzakciószám egyértelműen elindult felfelé.

Nem volt ez egyébként máshogy 20 évvel ezelőtt sem; a budapesti átlaghoz viszonyított mérsékelt árszínvonal miatt döntöttek anno Feróék is úgy, hogy a Pest megyei Őrbottyánban telepednek le.

20 évvel ezelőtt, életemben először kerestem egy kis pénzt (...) Mivel mi Óbudaiak vagyunk, ezért elkezdtem Budakalász környékén nézni telket, de olyan drágák voltak, hogy nekünk a negyedére nem futotta akkor

- foglalta össze Nagy Feró, miért is választották annak idején Őrbottyánt.

Ez a kontraszt jellemzi egyébként ma is Budapest, illetve agglomerációjának árszínvonalát. Míg minden települést és ingatlantípust átlagolva az agglomerációban elkelt lakások átlagos négyzetméter ára 170 ezer forint körül mozog (ezen belül a családi házakat valamivel olcsóbb, míg a lakásokat némileg drágább négyzetméterár jellemzi), addig a fővárosban 230 ezer forintos átlagos négyzetméterár uralja a piacot - és akkor a Buda és Pest közti elképesztő árszakadékról nem is beszéltünk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Őrbottyán egyébként tökéletes iskolapéldája az átlagos agglomerációs árszínvonalnak, az Otthontérkép statisztikái szerint az átlagos értékesítési négyzetméterár 169 ezer forint körül mozog Feróék szeretett településén. Őrbottyánban és környékén jelenleg bő 110 eladó ingatlant listáz a térképes ingatlankereső; telket (akár bontandó házzal) már 3 millió forint körül kapunk, de egy jobb állapotban lévő, nagyméretű családi házhoz is hozzájuthatunk 25-30 millió forint körül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30