Praktikus újítás: sorban állás nélkül is fizethetsz ezután

Praktikus újítás: sorban állás nélkül is fizethetsz ezután

2014. december 17. 13:30

Januártól új automatákon keresztül, elméletileg sorban állás nélkül fizetheted majd be a csekkjeidet. Az elmúlt években számos, a csekkeket helyettesítő fizetési lehetőség vált elérhetővé, mégis ez a legnépszerűbb a lakosság körében.

Csekkbefizető automatákat telepít a Magyar Posta Zrt. Január közepétől már Budapesten és környékén, vidéki nagyvárosokban találkozhatunk majd velük. Használata az ígéretek szerint biztonságos és egyszerű, olyan, mintha fizetnénk a közértben. A csekkautomatáknál való fizetéskor nem lesz pluszköltségünk. Az egyik új automatát egy sajtótájékoztatón mutatta be a Magyar Posta.

Még mindig a sárga illetve fehér csekkes befizetés a legnépszerűbb számlafizetési módszer, a számlák 70 százaléka esetén alkalmazzák ezt az ügyfelek. Jellemzően kézpénzbefizetési tranzakcióval, csak a postán fizetnek így.

- mondta el Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

Egyelőre 20 automata kerül forgalomba, január közepén telepítik őket, akkor derülnek ki a pontos helyek is. De jellemzően forgalmas közlekedési csomópontokon és számos postán egyenlíthetjük így ki a számláinkat. Ha ezeknél az automatáknál napi 4-500 csekket befizetnek majd az ügyfelek, az azt mutatja majd, érdemes többet is telepíteni - tette hozzá Szarka.


Amit biztosan tudunk eddig az automatákról:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • csak kártyás befizetésre van lehetőség - de még az is lehet, hogy a jövőben lesz készpénzes változat is
  • később érintőkártyás fizetés is lesz
  • a maximum, amit egy csekkre befizethetünk, 290 ezer forint
  • egy csekk egy tranzakció, ha többet akarunk befizetni, új tranzakciót kell indítanunk
  • miután elindítottuk a befizetést, a csekk beolvasása után a képernyőn is láthatjuk azt, ellenőrizhetjük az adatokat
  • befizetés után bizonylatot kapunk arról, hogy megtörtént a tranzakció: ez helyettesíti a megszokott visszajáró szelvénykét
  • a képernyőn fizetés után 15 másodpercig látjuk, hogy sikeres tranzakciónk volt, így bizonyosodhatunk meg róla, hogy minden rendben
  • egyelőre csak géppel kitöltött csekket tud beolvasni, fejlesztés alatt áll a kézzel írt csekkek beolvashatósága is

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?