10 °C Budapest
Amit eddig nem tudtál az eladó Korda-villáról + friss képek

Amit eddig nem tudtál az eladó Korda-villáról + friss képek

2014. november 30. 13:01

Nemrég eladó sorba került a Korda házaspár Velencei-tó partján fekvő luxusvillája. Kordáék 330 millió forintot kérnek a luxusingatlanért;  az ugyanakkor kérdéses, hogy a tulaj ismertsége az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Reklámnak biztos jó.

A bulvárlapok értesülése szerint nemrég eladó sorba került a Korda házaspár Velencei-tó partján fekvő luxusvillája. Kordáék 330 milliót kérnek a 400 négyzetméteres, 7 szobás tóparti ingatlanért. Az Otthontérképen (további képekért kattints) (is) megtalálható hirdetés szövege szerint ez Velence legszebb ingatlana, wellness részlegén infraszaunával, jakuzzival. Az ingatlanos szerint az extrák száma szinte kimeríthetetlen; a fűtésről és energiaellátásról például geotermikus fűtésrendszer és 16-16 napelem és napkollektor gondoskodik.

Mennyit dob az áron a Korda név?

Ahogy az a hazai lakáspiacon is lenni szokott, időnként ismertebb ingatlanok is eladósorba kerülnek. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a tulaj ismertsége az adás-vételi procedúrában is jelentős szerepet játszik-e? Bár tény, hogy az ismert emberek lakóhelye vonzza a kíváncsi tekinteteket, a "híresség" jelentősségét gyakran maga a híresség értékeli túl, sajnos az ingatlanjával együtt. A tapasztalat az, miután nem Elvis kaliberű személyekről van szó, a vásárlók legfeljebb konstatálják a tulaj kilétét, hol örömmel, hol megvetéssel, ahogy ez lenni szokott hazánkban.

A legtöbb esetben tehát vélhetően rosszul gondoljuk, hogy egy híresség nevének a hirdetésben történő megemlítése árfelhajtó hatású lehet. A hírességek eladó ingatlanjai maximum a honlapokon kapnak több megtekintést, mint más, nem "celeb lakások", viszont a komoly érdeklődőknél a korábbi tulajdonos ismertsége már általában egyáltalán nem nyom a latba. Tehát sem árban, sem értékesítési időben nem térnek el ezek az ingatlanok az eladójuk személye miatt a többi ingatlantól.

De nézzük a tényeket. Kordáék 400 négyzetméteres luxusingatlanának irányára 330 millió forint; tehát négyzetméterenként 825 ezer forintot kér a sztárpár. Ez az összeg egy luxusingatlan esetében nem tűnik feltétlenül kirívónak, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy Velencén az értékesítési átlagár 147 ezer forint négyzetméterenként. A luxuskivitel, a saját vízpart viszont mindenképp indokolja a közel egymilliós négyzetméterárat. A kérdés csak az, a Velencei-tónak van-e akkora vonzereje, hogy valaki 330 milliót áldozzon egy hatalmas villára. Itt érdemes megjegyezni, hogy ennyi pénzért a Balatonnál szintén kaphatunk luxusingatlant, vízpartit is.

Kinek van erre pénze???

Természetesen sokakban merülhet fel a kérdés, hogy egyáltalán kinek van annyi pénze jelenleg Magyarországon, hogy ilyen borsos árú ingatlant vásároljon. Véleményünk szerint azonban érdekesebb azt firtatni, hogy készpénzes, vagy különböző hitelkonstrukciókat igénybevevő vásárlók uralják-e a piac e szűk szegmensét. Információink szerint - bár nincs akadálya a hitelből történő finanszírozásnak - inkább a készpénzes vevők, gyakran vállalkozásnak vásárlók uralják ezt a piacot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kimagaslóan nagy értékű, több százmilliós ingatlan vásárlásakor ugyanis a magas hitelösszeg a szokásos lakossági hitelezés kereteibe nehezebben fér bele. Ilyen ügyletnél a megszokottól eltérő hitelbírálatra és döntésre van szükség. Ebbe beletartozik az ügyfél hitelképességének, jövedelmi helyzetének mélyebb elemzése, az ingatlanértékből adódó plusz kockázatok alapos mérlegelése, hiszen százmilliós nagyságrendű hitelkihelyezésnél a visszafizetés mellett az ingatlan mobilizálhatóságára is hatványozottan kell figyelni.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?