Mégis lehet Díjneten villanyszámlát fizetni

Pénzcentrum
2014. január 25. 20:02

Bár az Elmű nem táncolt vissza és szakítva a Díjnettel ügyfeleinek ezentúl saját felületén kívánja biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét, a Díjnet mégis lehetőséget ad arra, hogy az Elmű 70 ezer díjnetes ügyfele továbbra az integrált oldalról fizethesse az Elmű/Émász számlákat - írja az Index.

Korábban azt jelentették be, hogy a villanyszámlákat csak az Elmű saját felületén lehet január 15-től online befizetni.

Ez azt jelenti volna, hogy a fogyasztók nem intézhetik online számlaügyeiket egy helyen, hanem a villanyszámlához külön regisztrálniuk kell az Elmű rendszerébe, amely a korábbi hírek szerint csak Mozilla Firefox és Internet Explorer böngészőkből érhető el. A netezők 43,35 százaléka egyébként Google Chrome-ot használ Magyarországon.

"Ön továbbra is fogadhatja és rendezheti Elmű/Émász számláit a Díjnet elektronikus számlabemutató rendszerében! Ehhez mindössze egy rövid beállításra van szükség, mely pár kattintással egyszerűen, gyorsan elvégezhető" - írta a Díjnet hírlevele.

Chrome-on is elérhető

Az Elműnél azonban hangsúlyozták: szó sincs arról, hogy mégis megállapodott volna a Díjnettel. "Sem az ELMÛ sem az ÉMÁSZ vállalat nem kívánja jelenleg a Díjnet szolgáltatásait igénybe venni, hanem az ügyféli elvárásoknak megfelelően kiterjesztett szolgáltatásokkal, saját rendszerében várja az ügyeket intézni kívánó fogyasztókat. Természetesen a rendszer "Chrome" típusú böngészővel is elérhető" - írta az Indexnek az Elmű kommunikációs igazgatója, Boross Norbert.

A Díjnetnél megerősítették Boross információit, hozzátették azonban, hogy a Díjnet mégsem vezetett félre senkit, valóban felkínálják az érintetteknek, hogy továbbra is fizethetik a többi közüzemi számlával együtt az Elmű számláikat is a Díjneten keresztül.

Ehhez csupán megbízást kell adniuk az elműs/émászos ügyfeleknek a Díjnet számára, hogy az Elmű saját felületére várt regisztrációt elvégezhessék a nevükben. Ezután a Díjnet saját felületén biztosítja a számlák elektronikus befizetését, megőrizve a korábbi integrált rendszert.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Díjnetnél elmondták: az ügyfelek a jövő hét elején kapnak egy e-mailt, amelynek útmutatásai alapján egy kattintással megbízást adhatnak a Díjnetnek a regisztráció elvégzésére. Ez az ügyfeleknek nem jelent plusz költséget és személyesen sem kell a Díjnetnél megjelenniük.

"Ez egy technikai megoldás tehát, amellyel nem titkolt célunk segíteni azon dijnetes Elmű- ügyfeleket, akik a regisztrációt nem akarják elvégezni, vagy úgy akarják, hogy azt továbbra is a díjneten át érhessék el" - közölte a Díjnet.

Az Elmű ezért már nem fizet

A szolgáltatást a Díjnet önként nyújtja, az Elművel kötött szerződése megszűnt, így az áramszolgáltató sem fizet ezért a Díjnetnek.

A cég nem tart attól, hogy a többi szolgáltató is elpártolna tőlük, hogy aztán az ügyfelek kényelmét a Díjnet végül ingyen továbbra is fenntartsa. A cégnél úgy látják, hogy az Elmű regisztrációját sokan nem fogják elvégezni, mert szétaprózottan, szolgáltatónként nem kívánnak regisztrálni így könnyen visszaállhatnak a csekkbefizetésre. Ez a Díjnet szerint nagyobb költséget jelent majd a szolgáltatónak, mint amennyit fizetett az integrált oldal fenntartásáért a Díjnetnek. A cég szerint más szolgáltató nem tervez az Elműhöz hasonló lépést.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem