Mégsem színezik majd a benzint Magyarországon?

2013. november 13. 09:32

Szinte bizonyos, hogy az üzemanyagok színezésérére vonatkozó törvényjavaslat nem megy át az Európai Unió (EU) szűrőjén, így nem lesz semmi a hajtóanyagok jelölésére vonatkozó elképzelésekből - írja a Népszava.

A rendelkezéstervezetet jelenleg véleményezi Brüsszel, s annak a megfelelőségéről a hónap végéig dönt a közösség. A benzin és a gázolaj megszínezése nagy valószínűséggel az áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelvvel ellentétes. Ugyanis abban az esetben, ha a törvény hatályba lépne, akkor a más uniós tagországból érkező jelöletlen üzemanyagok hazai forgalmazása tilos lenne.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a hajtóanyagok vegyi úton történő átszínezésének semmi értelme, miután az a kormányzat állításai ellenére nem szorítaná vissza a feketekereskedelmet. A jelölőanyagokat ugyanis könnyen, házilagos módszerekkel is elő lehet állítani, így az ellenőrzésekkor csak nehezen lehetne megállapítani, hogy az adott üzemanyagot legális, vagy illegális módon jelölték meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?