19 °C Budapest

Tetőtéri lakásod van? Így védekezz a kánikula ellen

Pénzcentrum
2013. május 14. 15:02

Az idei napi melegrekord már április 26-án megdőlt. Újpesten 29,3 Celsius-fokot mértek — jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az egyre erősebb napsugárzás hatásai a tetőterekben fokozottan érezhetők, ezért fontos átgondolni, hogyan védjük az otthonunkat kánikula idején. A tetőtéri ablakokat például érdemes redőnnyel árnyékolni, mely költség- és energia-hatékony megoldást nyújt, hiszen a besugárzó hő akár 95 százalékát is kiszűri.

Magyarország éves középhőmérséklete a globális tendenciákkal összhangban intenzív emelkedést mutat, amelynek hatásait elsősorban a tartós nyári kánikula beálltakor érezzük. A hazánk területi adottságaiból adódó időjárási anomáliák, így az egyre forróbb nyarak és a mindinkább elhúzódó, kemény telek kulcskérdéssé teszik otthonaink megfelelő hővédelmét - olvasható a Velux Magyarország Kft. közleményében.

A hőmérsékletváltozás a tetőtéri lakásokat érinti a legerőteljesebben, de szerencsére ma már elérhetők olyan megoldások, amelyekkel egyszerűen biztosíthatjuk a hosszú távú, hatékony hő elleni védekezést.

A kifejezetten tetőtéri ablakokra fejlesztett alumínium redőnyök nyáron meggátolják a napsugarak behatolását a belső térbe, a téli időszakban pedig extra hőszigetelést biztosítanak. Egyszeri anyagi ráfordítást igényelnek, viszont télen a fűtési, nyáron a hűtési kiadások csökkentésével jelentős energia- és költségmegtakarítást eredményeznek.

Emellett a redőnyök fokozott zajvédő képességgel rendelkeznek, továbbá alapfunkciójukkal, a teljes fényzárással még zavartalanabbá teszik az éjszakai pihenést.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?