Itt az újabb előírás: így fizethetnek a szennyvíz után a pestiek

Pénzcentrum
2013. március 8. 11:05

Ismét új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan - tudatta lapunkkal a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft.

A települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló rendelet értelmében a szippantott szennyvíz elszállítását fővárosi közszolgáltatóként az FTSZV végzi. Az új rendszerben a vízfogyasztás alapján, a vízszámlával együtt kell fizetni azoknak, akiknek az ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A szolgáltatás díja 2013-ban változatlanul nettó 337,7 forint köbméterenként.

Hasonlóan az előző évhez, idén is átmeneti megoldásként lehetőség van arra, hogy a díjat az átvett folyékony hulladék mennyisége alapján állapítsák meg. Az erre vonatkozó igényt az FTSZV ügyfélszolgálati irodáján (FVM Zrt.) lehet személyesen leadni 2013. március 11. és március 29. között. Az ügyfélszolgálati iroda pontos címe megtalálható az FTSZV honlapján.

Az ügyintézéshez az alábbi dokumentumokra van szükség:

  • egy hónapnál nem régebbi, az ingatlan tulajdonlását igazoló dokumentum,
  • társasházak esetén Közgyűlési határozat
  • hivatalos meghatalmazás, amennyiben az eljáró személy eltér az igénylő személyétől.

A társaság felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a fenti átjelentkezési kérelmet csak azon ingatlanok esetében áll módjában az FTSZV Kft.-nek befogadni, ahol nincs lehetőség a közcsatornára kötésre!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25