15 °C Budapest

Mégsem emelkedne a hulladékkezelési díj Budapesten

MTI
2013. február 20. 10:05

Hatályon kívül helyezheti a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjról szóló tavaly decemberi rendeletét a Fővárosi Közgyűlés pénteken, így idén is a 2012-as tarifák maradnának érvényben.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztésében ismerteti, hogy a január 1-jétől hatályos hulladéktörvény szerint kéttényezős díjmegállapítást kell alkalmaznia a fővárosnak. A közszolgáltatás díja alapdíjból és ürítési díjból áll.

Jelezte: a törvényi szabályozásnak való megfelelés miatt új rendelet készül a szennyvízszállítási közszolgáltatásra. Annak érdekében, hogy az új elvek szerint megállapítandó díjakat jogszerűen hatályba lehessen léptetni, a főváros megfeleljen a törvénynek és a lakosságot se érje hátrány, a főpolgármester-helyettes azt javasolja, hogy a tavaly decemberben megállapított díjmódosítást helyezzék hatályon kívül. (Az új díjtételek március 1-jétől éltek volna).

A határozati javaslat értelmében a 2012-es tarifák maradnának érvényben a továbbiakban, vagyis az ingatlantulajdonosok nagyobb részét érintő, a folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának - az ivóvízfogyasztáson alapuló - díja köbméterenként 337,7 forint plusz áfa marad. A mért fogyasztással nem rendelkező ingatlanokról elszállított szennyvíz, valamint mért fogyasztás esetén az azt meghaladó mennyiség díjtétele pedig köbméterenként nettó 1816 forint lenne ezután is, a tervezett 1898 helyett.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem