3 °C Budapest

Címke: közösköltség (23 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 27. 17:34

A magyar sztár újabb botránya: milliós díjat fizethetnek a szomszédok

Tovább gyűrűzik Kozsó társasházi botránya. Lapértesülések szerint évek óta nem fizeti édesapjával Csengery utcai ingatlanjaik milliós nagyságrendű közös költségét, az énekes/producer állítólag most a lakóközösség tudta nélkül vett fel a társasház biztosítójától több mint egymillió forintot.

Pénzcentrum | 2012. március 1. 10:12

Mi minősül adósságnak?

Problémák vannak a közüzemi díjakkal, illetve a lakáshitel törlesztésével hátralékba került háztartások által igénybe vehető úgynevezett önkormányzati adósságkezelési szolgáltatással az önkormányzatok visszajelzései alapján - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2011. április 29. 09:02

Havi 160 ezer forint a közösköltség a luxustársasházban

Az elmúlt tíz évben 10-20 százalékkal nőtt a tartozást felhalmozó társasházak száma. Ez nagymértékben a közösköltség-elmaradások rovására írható. Miközben egyre többen képtelenek előteremteni vagy időben kifizetni az évről évre emelkedő közös tarifát, lehetséges megoldásként már több lakóközösségben is felvetődött a társasházon belüli arányok újragondolása.

Pénzcentrum | 2011. január 30. 06:32

Közösköltség: sokat lehetne spórolni

Legalább másfél milliárd forintot és 30 gigawattnyi energiát lehetne országosan, éves szinten megspórolni a társasházi lépcsőházak világításának korszerűsítésével. A 14 ezer háztartás fogyasztásának megfelelő energia megtakarítása közel 20 ezer tonnával csökkentené a hazai széndioxid kibocsátást. Annak ellenére csekély az érdeklődés a kiadáscsökkentő megoldások iránt, hogy a szükséges műszaki átalakítások nem jelentenek többletkiadást a lakóközösségek számára.

CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem