2 °C Budapest

Eszközkezelő: 500 magyar család sorsa már eldőlt

2012. október 8. 17:17

A legfrissebb adatok alapján az előző hónapban csaknem 500 ingatlanfelajánlás érkezett a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez (NET) - értesült a Pénzcentrum.hu.

A NET lapunknak küldött tájékoztatása szerint az új feltételeknek köszönhetően szeptemberben érezhetően megnőtt az ügyfelek és a bankok aktivitása is. Mint ismert a módosítások révén jelentősen kibővült a jogosultak köre, mivel már nem feltétel a kényszerértékesítésre jelölés, sem a két, családi pótlékra jogosító gyermek nevelése. Ezzel összhangban, az előző hónapban csaknem 500 ingatlan felajánlás érkezett a társasághoz. A felajánlott ingatlanok - a hitelszerződés megkötésekor meghatározott - átlagos forgalmi értéke 6,8 millió forint, a forgalmi értékből számított átlagos vételár 3,4 millió forint. A Pénzcentrum.hu kalkulációja szerint tehát idén 1,7 milliárd forintot fordítottak eddig a bedőlt hitelesek lakásaira.

Bár a társaság nyár közepén közölt adataihoz - július 25-ig mindössze 8 darab ingatlan megvásárlása zárult le, összesen 27 millió forint értékben - képest a félezer megvásárolt ingatlan már jelentős változást mutat, az idei évre meghatározott kvótától azonban még igen messze jár. Mint ismert a tervek szerint a NET 2012-ben összesen 8 ezer, 2013-ban 7ezer, 2014-ben pedig 10 ezer lakást tervez megvásárolni.

"A beérkezett felajánlások feldolgozása folyamatosan zajlik, a beérkezéstől számítva két-három hónap elteltével kerülhet sor az ingatlan adásvételi- valamint a bérleti szerződés megkötésére. Ez idő alatt a NET munkatársai elvégzik a szerződéskötéshez szükséges összes, törvényben meghatározott feladatot. Munkatársaink formai és tartalmi szempontból is ellenőrzik a beérkezett dokumentumokat, szükség esetén hiánypótlást kérnek; ellenőrzik a tulajdoni lapot; ha több bank is jelzálogjogot jegyeztetett be az ingatlanra, akkor mindegyikkel felveszik a kapcsolatot; elkészítik a vételár-felosztást, és a fentieken túl, még a szerződéskötést megelőzően a helyszíni szemle során elvégzik a műszaki ellenőrzést is. Az eljárás ideje alatt a hiteladós lakhatása nincs veszélyben, mert a végrehajtási eljárást a bank felfüggeszti" - tudatta lapunkkal az Eszközkezelő.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?