Lakásügyi kormánybiztos élesztheti fel a vergődő lakáspiacot?

2012. szeptember 14. 09:31

Az állami bérlakásépítések beindítása a hazai építőipar egyetlen esélye, a költségek finanszírozására 2014-től európai uniós pénzek is felhasználhatók. Ahhoz azonban, hogy az újlakás-építésekre a megfelelő pénzügyi keretet lehívhassuk, hosszú távú stratégiára kell - írja a Magyar Hírlap.

Az uniós pénzek hatékony felhasználása jelentheti a hazai építőipar s egyben a lakáspiac egyetlen lehetőségét a kilábalásra. A tavalyi kritikus szintről ugyanis az idén tovább csökkenhet az újlakás-építések száma.

Ahhoz, hogy a 2014-től induló uniós költségvetési időszakban lehívhassuk a pénzeket, kormányzati szinten hosszú távú nemzeti stratégia megalkotása szükséges, s ezzel együtt az idevonatkozó operatív programok kidolgozása is.

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület a területért felelős kormánybiztos kinevezését sürgeti, akinek kezében összpontosulhatna az uniós pénzek felhasználása és a lakásügyi intézkedések végrehajtása.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58