4 °C Budapest

Százmilliós mutyi: átalányosokon kaszáltak az áramtolvajok

MTI
2012. június 6. 18:49

A rendőrség őrizetbe vett kedden négy embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy több mint 100 millió forint kárt okoztak a Budapesti Elektromos Művek Nyrt.-nek (Elmű) azzal, hogy elektromos mérőórákat állítottak vissza - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Fülöp Valter, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese.

Elsősorban éves átalányt fizető, évente több millió forintos áramfogyasztású éttermek, pékségek, nagy családi házak tulajdonosainak segítettek az áramtolvajok. A rendőrség az Elmű egyik ügyfélszolgálati munkatársát és három villanyszerelőt vett őrizetbe. A rendőrség szerint az ügyintéző az órák visszaállításából származó megtakarítás feléért segített az áramlopásban.

A villanyszerelők, akik az órákat visszaállították, nem a cég munkatársai voltak. A szerelők Elmű-plombákat helyeztek el a visszaállítás után, amit a cég ellenőrei nem vettek észre. A rendőrök kedden hét olyan helyszínt találtak az elektromos művekkel közösen, ahol 14,5 millió forint volt az cég kára. A nyomozás során eddig összesen több mint ötven ilyen helyszínt fedeztek fel, így a kár a 100 millió forintot is meghaladhatja.

A rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás, az Elmű ügyintézőjével szemben pedig bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt indított eljárást. Az előbbi bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig, utóbbié 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés - mondta el Fülöp Valter.

Az Elmű munkatársa, aki 1993 óta dolgozott a cég ügyfélszolgálatán, egy 51 éves budapesti nő. A rendőrség rajta kívül egy 38 éves budapesti, egy 42 éves gyömrői és egy 32 éves vecsési férfit vett őrizetbe, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A nyomozók a házkutatások során ismeretlen eredetű mérőórákat és plombákat találtak. Az elműs ügyintéző táskájában csaknem másfél millió forint volt elfogásakor - tette hozzá sajtótájékoztatóján Fülöp Valter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?