15 °C Budapest

A magyar sztár újabb botránya: milliós díjat fizethetnek a szomszédok

Pénzcentrum
2012. május 27. 17:34

Tovább gyűrűzik Kozsó társasházi botránya. Lapértesülések szerint évek óta nem fizeti édesapjával Csengery utcai ingatlanjaik milliós nagyságrendű közös költségét, az énekes/producer állítólag most a lakóközösség tudta nélkül vett fel a társasház biztosítójától több mint egymillió forintot.

Az ott lakók a Blikknek elmondták, hogy az énekes a lakóközösség tudta nélkül vett fel a társasház biztosítójától több mint egymillió forintot, állítólag azért, mert a pincehelyiségében vízcsőrepedés volt. Ám erről a közös képviselőjük sem tudott.

A lakók állítása szerint a kifizetett összeg miatt a biztosítójuk a kétszeresére emelte a ház biztosítási díját, így az évi 606 ezer forint helyett több mint 1,2 millió forintot kell az állniuk. A lap birtokába jutott a ház évzáró közgyűlésének jegyzőkönyve, amelyből kiderül: azonnali hatállyal felmondják a szerződést a biztosítóval, sőt be is perelik, mivel a közös képviselő nyilatkozata nélkül fizették ki Kocsor Zsoltnak a nagy összegű kártérítést.

Ráadásul Kozsónak kétmillió forint közösköltség-tartozása van most, amelynek egy része per alatt van, ugyanis a társasház eljárást indított.

Beázás, üvegkár, csőtörés: ezek a leggyakoribb lakáskárok

Biztosításkötéskor érdemes tájékozódni és pontosan megismerni az alulbiztosítás következményeit és ellenőrizni, milyen kiegészítő helyzetekben nyújthat segítséget a konstrukció. A lakásbérlők és társasházi lakók például az általuk okozott károk megtérítésében is segítséget kaphatnak kiegészítő felelősségbiztosításokon keresztül.

A khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, "Biztosítási trendek II." elnevezésű 2011-es online kutatásának felmérése szerint a válaszadók mintegy kétharmada szenvedett már lakáskárt. Ahol volt lakáskár, ott leggyakrabban üvegkár keletkezett, illetve beázás vagy csőtörés történt. A panellakásban élőknél jellemzően a beázás fordul elő, míg a családi házban üvegkár és villámkár a leginkább jellegzetes káresemény.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


"Az ingatlant érő közvetlen károk mellett más helyzetekben is megvédhet a lakásbiztosítás: kiegészítő felelősségbiztosítással a lakásbérlő ügyfeleink által bérbeadója felé, illetve lakásszövetkezeti vagy társasházi ügyfeleink által a lakóközösség felé okozott károk megtérítésében nyújthat anyagi segítséget. Például, ha az ügyfél társasházi lakásában csőtörés történik, több lakást is súlyosan megrongálhat a kiömlő víztömeg. Ilyen esetben jóval magasabbra rúghat a társasház lakóinak okozott kár mértéke, mint amit a biztosított lakása elszenved - nem beszélve az esetleges személyi sérülésekről." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

"Érdemes számba venni a korábbi évek alatt beszerzett új berendezéseket, bútorokat, sőt, szoftvereket, ugyanis ezekre a vagyontárgyakra is kiterjedhet a lakásbiztosítás. Javasolt évente ellenőrizni, hogy az ingóságokra vonatkozó szerződésben foglalt biztosítási összeg tényleg fedezi-e esetleges elvesztésük vagy rongálódásuk költségét. Ezt nagyon sokan elmulasztják. Általános probléma az ebből fakadó alulbiztosítás, ami legfőképp az ügyfeleknek nem előnyös, hiszen ha nem kértek a mindenkori vagyoni helyzetüknek megfelelő, pontos értékkövetést, az újonnan beszerzett vagyontárgyak esetleges megrongálódásakor vagy ellopásakor ezt a kárt a biztosításuk nem fedezi." - mondta a vezérigazgató-helyettes.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 13:24
A következő szezontól az RTL+ lesz az UEFA Bajnokok Ligájának otthona, a műsorvezetők Matthesz Flóra...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm