12 °C Budapest

Minden drágul, ha a gázolaj ára emelkedik

2011. november 15. 08:32

Az előttünk álló újabb üzemanyagár-emelés nem csak a személyautók tulajdonosait sújtja: a városi árufuvarozóknál jelentkező költségterhek hamarosan megjelennek a kiskereskedelmi árakban is - írja a Világgazdaság.

Bruttó 5, illetve 8 forinttal emeli a MOL a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Ezzel a gázolaj ára újabb csúcsra ugrik, átlagosan literenként már 432 forintba fog kerülni, ésa héten már a benzin ára is 400 forint fölé emelkedik.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a NiT Hungary főtitkára a lapnak elmondta: néhány hónapon belül a kiskereskedelmi árak emelkedését okozhatja a gázolaj folyamatos drágulása, illetve az üzemanyag jövedéki adójának november elején végrehajtott emelése. A korábbi tapasztalatok szerint a nagy áremelések után a szállítói tarifák emelésének átfutási ideje 2-3 hónap.

A főtitkár szerint a kereskedelemben kapható cikkek fogyasztói ára növekedni fog, mert a fuvarozók kénytelenek lesznek a gázolaj adótartalmának, valamint a Mol nagykereskedelmi árának emelkedését a szállítási tarifákban is érvényesíteni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?