14 °C Budapest

Filléres ingatlanok a peremkerületekben

Pénzcentrum
2011. szeptember 16. 10:03

Hiába nem épülnek már új lakások Budapest peremkerületeiben, ennek ellenére mégis jókora a túlkínálat. Ugyanakkor még annak ellenére sem tolonganak a vásárlók, hogy a három évvel ezelőtti szintre csökkentek a lakásárak - írja a Napi Gazdaság.

Ezek a peremkerületi beruházások az ingatlanközvetítők szerint jó tettek a környékeknek, mivel javult az infrastruktúra, több lett a zöldterület, és sok szép lakókerti, lakóparki és önálló társas- és sorházi lakás épült, melyek iránt élénk volt az érdeklődés a kedvezményes hitelek és a szocpol meglétéig.

Rengeteg beruházó épített lakóparkokat a peremkerületekbe, azonban az ingatlanpiaci boom eredményeként mára bővelkednek a "beragadt" projektekben és eladhatatlan lakásokban.

A peremkerületi lakásfejlesztésekkel kapcsolatban Bartucz Tamás, az IBRED-csoport tulajdonos ügyvezetője, a Magyar Ingatlanszövetség közvetítői albizottságának elnöke elmondta: ugyan a jó áron kínált, kisebb lakásszámú fejlesztéseknek - melyek nagy részét értékesítették - biztosan van pozitív hatásuk az adott területre, ám a beragadt projekteknek, amire ezekben a kerületekben is akad nem egy példa, már kevésbé. A lakásépítő cégek a belső kerületek fejlesztési lehetőségeinek szűkülésével és drágulásával kijjebb mentek, de a piackutatásról, a várható vásárlói kör felméréséről gyakran elfeledkeztek, s hiába voltak olcsóbbak - a telekárak miatt - az itt felhúzott lakások, a piac 2006-ra már kezdett túlkínálatossá válni, így egyre nehezebbé váltak az eladások.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18