19 °C Budapest

Filléres ingatlanok a peremkerületekben

Pénzcentrum
2011. szeptember 16. 10:03

Hiába nem épülnek már új lakások Budapest peremkerületeiben, ennek ellenére mégis jókora a túlkínálat. Ugyanakkor még annak ellenére sem tolonganak a vásárlók, hogy a három évvel ezelőtti szintre csökkentek a lakásárak - írja a Napi Gazdaság.

Ezek a peremkerületi beruházások az ingatlanközvetítők szerint jó tettek a környékeknek, mivel javult az infrastruktúra, több lett a zöldterület, és sok szép lakókerti, lakóparki és önálló társas- és sorházi lakás épült, melyek iránt élénk volt az érdeklődés a kedvezményes hitelek és a szocpol meglétéig.

Rengeteg beruházó épített lakóparkokat a peremkerületekbe, azonban az ingatlanpiaci boom eredményeként mára bővelkednek a "beragadt" projektekben és eladhatatlan lakásokban.

A peremkerületi lakásfejlesztésekkel kapcsolatban Bartucz Tamás, az IBRED-csoport tulajdonos ügyvezetője, a Magyar Ingatlanszövetség közvetítői albizottságának elnöke elmondta: ugyan a jó áron kínált, kisebb lakásszámú fejlesztéseknek - melyek nagy részét értékesítették - biztosan van pozitív hatásuk az adott területre, ám a beragadt projekteknek, amire ezekben a kerületekben is akad nem egy példa, már kevésbé. A lakásépítő cégek a belső kerületek fejlesztési lehetőségeinek szűkülésével és drágulásával kijjebb mentek, de a piackutatásról, a várható vásárlói kör felméréséről gyakran elfeledkeztek, s hiába voltak olcsóbbak - a telekárak miatt - az itt felhúzott lakások, a piac 2006-ra már kezdett túlkínálatossá válni, így egyre nehezebbé váltak az eladások.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44