19 °C Budapest

Áremelésre felkészülni! Kinek érdemes megtankolni az autóját?

Pénzcentrum
2011. április 17. 12:32

A héten tovább emelkedett a benzin forintban mért jegyzésára, a gázolajé azonban mérsékelt csökkenést mutat. Ezek alapján legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az előttünk álló héten a benzin ára emelkedik, míg a gázolajé csökken majd a hazai kutakon.

Bár hét elején lefele korrigált az olaj árfolyama a megelőző napok 127 dolláros csúcsáról, nem sokáig örülhettünk a lejtmenetnek, a hét második felében ugyanis ismét a vevők kezdtek dominálni a fekete arany pacán. Ennek következtében a múlt heti átlagos értékéhez képest az utóbbi napokban 1,1%-kal emelkedett dollárban mérve a benzin átlagára, a gázolajé viszont 0,8%-kal csökkent.

 


A forint árfolyama eközben nem mutatott érdemi változást a dollárral szemben (a múlt heti 184,7-es átlagár után az utóbbi napokban 184,1-es átlagos érték alakult ki), így a hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a héten még így is 0,8%-kal emelkedett, a gázolajé azonban 1%-kal csökkent.

 


A Portfolio.hu elemzőjének véleénye szerint az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az előttünk álló héten a benzin ára emelkedik, a gázolajé pedig csökken. Mivel azonban egy héttel ezelőtt a gázolaj árának emelkedése közepette a hazai üzemanyagár változatlan maradt, elképzelhető, hogy a most látott csökkenést sem érvényesítik a hazai dízelárban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az általunk követett üzemanyagár-jegyzések változása alapján a MOL árdöntései nagy valószínűség mellett megjósolhatók, bár azt teljes pontossággal nem lehet előrejelezni. Ez annak tudható be, hogy a MOL (egy GVH vizsgálat alapján) a mediterrán (délolasz) térségben érvényesülő jegyzési árakat veszi alapul az árdöntései során, míg az általunk elérhető jegyzésárak észak-nyugat európaiak.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30