21 °C Budapest

Panelban laksz? Van egy jó hírünk

Pénzcentrum
2011. február 25. 08:32

Március végéig értékeli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az eddig el nem bírált lakossági energiatakarékossági pályázatokat - tudta meg a szaktárcától a Napi Gazdaság. Ennek értelmében nyáron több ezer panellakás, illetve mintegy kétezer családi ház energetikai korszerűsítése várható.

A ZBR (Zöld Beruházási Rendszer) Panel I. alprogramban 950 pályázatnál született támogató döntés, ebből 623 szerződést már aláírtak, ez 32 ezer lakás felújítását jelenti. A fennmaradó 327 pályázat további 12 500 lakás energetikai felújítását biztosítja majd. A ZBR Panel II. alprogramban jelenleg a 650 befogadott pályázatot készítik elő döntésre, a túlpályáztatás miatt azonban csak 50 százalékuk juthat el első körben a szerződéskötésig, ezek mintegy 23 ezer lakást érintenek. A tárca szerint jelenleg a Klímabarát Otthon Alprogram pályázatainak feldolgozása van folyamatban, az előzetes adatok szerint 2011-ben várhatóan 2000-2200 lakás felújítására lesz lehetőség e konstrukció keretében, a pályázatok elbírálása márciusban kezdődhet. A ZBR program anyagi fedezetét a kormány a kvótaeladásokból kívánja finanszírozni, így a beérkező források függvényében van lehetőség a fennmaradt pályázatok támogatására.

 


Az NFM szerint a pályázatok komplex megoldásokban gondolkodnak majd, így olyan tevékenységcsomagok számíthatnak támogatásra, amelyek "épület léptékben" alkalmazhatók, valamint a vonatkozó rendeletnek megfelelően számítható és mérhető energia-, illetve széndioxidemisszió-megtakarítást eredményeznek.

Az egyik program célja az 1992 előtt épült energiapazarló panellakások energetikai korszerűsítésére irányul majd, kombinálva az épített környezet felújításával. Így a hagyományos külső hőszigetelés és nyílászárócsere beépítése mellett a hővisszanyerés különféle technológiái, illetve a napenergiát hasznosító berendezések is szóba kerülhetnek a támogatandó megoldások között. A támogatási intenzitást a beruházások összetettsége határozza majd meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?