13 °C Budapest

Kiderültek a távhődíjak - íme a számok

2010. november 17. 11:32

A FŐTÁV Zrt. közzétette a 2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján számított, 2010. december 1-jétől érvényes új távhőszolgáltatási hődíjakat.

A hődíjak változása a lakossági felhasználókat nem érinti, mivel a Fővárosi Közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait Tarlós István és további 4 fővárosi képviselő javaslatára az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában 2010. augusztus hónapban befagyasztotta. FŐTÁV Zrt. ennek alapján a lakossági távhőfogyasztóknak továbbra is a 2010. július 1-jétől alkalmazott - a hatóságinál 12-17%-kal alacsonyabb - hődíj-tételeket érvényesíti.

A moratórium fenntartása egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig mintegy 5-8 ezer forint megtakarítást jelent a hődíjban. A moratórium meghosszabítása a Főtáv Zrt. - a rendelet szerinti - következő árképzési javaslatáig, illetve a távhődíjak felülvizsgálatának befejezéséig tart.

Budapest Főváros Közgyűlésének "a lakossági távhőszolgáltatási díjakról, az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről, valamint a távhőszolgáltatási csatlakozási díjakról" megalkotott - többször módosított - 84/2005.(XII.16.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 4/A. § (4) bekezdése alapján Főtáv Zrt. közzé teszi a fővárosban 2010. december 1-jétől érvényes lakossági (háztartási) célú hatósági távhőszolgáltatási hődíj-tételeket.

A háztartási célú távhőszolgáltatásért fizetendő távhőszolgáltatási díjakért kattints ide!

2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján a lakossági (háztartási) célú hatósági hődíj-tételek 2010. december 1-jétől minimális mértékben (+2 és -5 Ft között) változnak. Mivel azonban a Fővárosi Közgyűlés a lakossági (háztartási) célú felhasználók hődíjait az 1470/2010. (VIII.26.) számú határozatában befagyasztotta, így FŐTÁV Zrt. változatlanul a 2010. július 1-jétől alkalmazott hődíj-tételeket érvényesíti.

Budapest Főváros Közgyűlésének "a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény egyes rendelkezéseinek Budapest főváros területén történő végrehajtásáról" megalkotott 83/2005.(XII.16.) önkormányzati rendelete alapján Főtáv Zrt. közzé teszi a 2010. december 1-jétől érvényes nem lakossági (nem háztartási) célú távhőszolgáltatási hődíj-tételeket.

A 2010. III. negyedévi energia-beszerzési költségek alapján a nem lakossági (nem háztartási) célú hődíj-tételek 2010. december 1-jétől nem, illetve minimális mértékben - 5 és 7 Ft-tal - csökkennek. Az alapdíjak nem változnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az áralkalmazás és a díjfizetés feltételei megegyeznek Budapest Főváros Közgyűlésének "a lakossági távhőszolgáltatási díjakról, az áralkalmazási és díjfizetési feltételekről, valamint a távhőszolgáltatási csatlakozási díjakról" szóló 84/2005. (XII.16.) önkormányzati rendeletében, továbbá a társaság üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

Forrás: FŐTÁV Zrt.


Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem