35 °C Budapest

Fűtési balesetek: erre is figyelj!

2010. november 4. 16:58

Az, hogy a vezetékes földgázról működő kazánokat, konvektorokat egy-két évente szakemberrel kell ellenőriztetni, már mindenki számára ismert. Szakértők szerint azonban a PB-gázpalackról működtetett eszközöket nem ugyanígy ellenőrizteti a lakosság.

A törvény 5 évben szabja meg a gázkészülékek ellenőrzésének ritmusát, a gázszolgáltatók és készülékgyártók azonban az évenkénti, vagy legfeljebb kétévenkénti ellenőrzést javasolják − mondta el a legnagyobb hazai PB-gázforgalmazó Prímagáz Hungária Zrt. üzemeltetési igazgatója.

Kirilly Tamás azonban nem tudta megmondani az okát, a felhasználók jelentős részénél miért nem egyértelmű, hogy a palackos gázról működő készülékeket ugyanolyan ciklusonként kell átvizsgáltatni, mint a földgázzal működtetetteket.

A gyártók nem készítenek külön "palackos" gázkazánt, vagy konvektort, a PB-üzemhez mindössze a fúvókákat kell kicserélni, amit többnyire a gyártó a vásárláskor mellékel. Tehát nem kétféle készülékről van szó, és a PB-gáz esetleg nem megfelelően távozó égésterméke vagy szivárgása éppolyan veszélyes, mint a vezetékes gázé.

Egy néhány ezer forintos vizsgálatról van szó, ami bár sokaknak jelentős kiadás, létfontosságú lehet. Ha egy készülék 2-3 évnél régebbi és szakember még nem vizsgálta át, akkor haladéktalanul nézessük meg − figyelmeztet a szakértő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?