24 °C Budapest

Százezer magyar lakást újítanak fel, minőségi anyagokkal

Pénzcentrum
2010. október 22. 09:02

Várhatóan januárban jelennek meg a Nemzeti épület-korszerűsítési program pályázati kiírásai. Annyi már biztosan tudható, hogy program az anyagok és a gyártók terén is a minőséget részesíti előnyben - írja a Népszabadság.

A nemzeti program már az első évben százezer lakás felújításának támogatását ígéri. Az előkészítő munkába bevont egyik szakértő, Lestyán Mária a lapnak elmondta: az alapvető támogatási szempontok egyike az időállóság, vagyis az, hogy a pályázati pénzből megvalósuló munkálatok nyomán az épületek egy újabb életciklusra, vagyis ötven évre megfelelő állapotba kerüljenek.

A pályázati rendszer a minőségi anyagokat preferálja majd, a szakértő szerint így elejét veszik az értelmetlen spórolásnak, ami korábban több épület esetében oda vezetett, hogy a korszerűsítés után az épület állapota tűzvédelmi szempontból rosszabb lett, vagy nem érték el a várt fűtésienergia-megtakarítást.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?