19 °C Budapest

A Lakásvásár számokban: kiállítók, látogatók, regisztrálók

2010. szeptember 30. 13:02

Annak ellenére nagy érdeklődés övezte a hétvégén megrendezett 17. Budapesti Lakásvásárt, hogy ősszel általában kevesebben mennek ki az ország legnagyobb ingatlanpiaci rendezvényére, mint tavasszal. A forgalom most élénkebb volt, mint május elején, a szervezők közel 8000 látogatót regisztráltak.

"A látogatók magas száma nem azt jelenti, hogy az ingatlanpiac újra felfelé ívelő pályára állt, de az utóbbi két évben megrendezett négy vásár látogatottsága azt bizonyítja, hogy a keresleti oldal elfogadta a Lakásvásárt. Itt hatékonyan tudják feltérképezni lakásvásárlási, építési, hitelhez jutási lehetőségeiket az emberek, készülnek a vásárra, észben tartják, hogy érdemes kijönni, ha a családon belül felmerül az ingatlanvásárlás" - mondta Borsi István ügyvezető.

"Az aktuális piaci helyzetet inkább a kiállítók száma mutatja. Sok korábban stabil kiállítónk nem jött el idén ősszel, ami egyes esetekben annak tudható be, hogy nincs új fejlesztésük vagy sajnos már nincsenek is a piacon. Őszintén reméljük, hogy tavasszal sok régi név újra megjelenik a mostani kiállítók mellett. Ez azt mutatná, hogy ismét fellendülőben van az ingatlanpiac" - tette hozzá a főszervező.

Múlt hétvégén 100 kiállító várta a látogatókat a SYMA Rendezvényközpontban, valamint számos program és előadás. Pénteken a megnyitó előtt "Az otthonteremtés és az építésgazdaság új programja" címmel rendeztek konferenciát a Magyar Ingatlanszövetség, a Magyar Ingatlan Tanács és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal szakmai támogatásával. Első felszólalóként Bencsik János, energiaügyi és otthonteremtési államtitkár vázolta a kormányzati elképzeléseket, majd délután szintén ő nyitotta meg a vásárt a nagyközönség előtt.

Bencsik: két évtizedes stabilitás jöhet a lakásépítésben

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egész hétvégén át, a központi színpadon folyamatos programokkal várták az érdeklődőket. A Magyar Téglásszövetség a lakókomfort témakörében szervezett lakossági fórumot, míg az ÉVOSZ Készházépítő Tagozata a könnyűszerkezetes, energiafelhasználás szempontjából hatékony épületekkel ismertette meg a nagyérdeműt.

A Lakásvásár után a kiállítók pozitívan ítélték meg a hétvégét, a nagyobb és aktív kiállítók átlagban 200 körüli komoly érdeklődőt tudtak regisztrálni, így a Lakásvásárnak köszönhető üzletkötések most sem maradnak el. A nagyobb kiállítók véleményéről és a vásár eredményeképp kötött üzletekről, valamint a látogatók és kiállítók által kitöltött kérdőivel tanulságairól részletesen az Ingatlan és Befektetési novemberi kiadásában számolunk be.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30