24 °C Budapest

Lakásvásár: az energiahatékonyság a kulcsszó most az építőiparban

2010. szeptember 24. 10:32

A környezetvédelem és energiatakarékosság iránti globális felelősségvállalás most tetőzik a magyar építőiparban. Az új építésű épületeknek, lakóingatlanoknak ma már hazánkban is meg kell felelniük az Európai Uniós energetikai szabványoknak. A Magyar Téglás Szövetség a 17. Budapesti Lakásvásár kiállítás pénteki nyitónapján délután konferenciát rendez a SYMA csarnokban azzal a céllal, hogy felhívja az építkezők figyelmét azokra a különleges szempontokra, amelyek egyre megkerülhetetlenebbek. A Lakásvásár nyitónapján Magyarország legjobb szakemberei ülnek össze annak érdekében, hogy gondolatot cseréljenek a témával kapcsolatban. A rendhagyó konferencián, az ingatlanszakma képviselőin túl építészek, építő- és környezetvédelmi mérnökök is jelen lesznek.

A világ primerenergia felhasználásának csökkentése, a klímavédelem az építőipartól is hosszú távú stratégiát kíván. Energiát megtakarítani sokféleképpen lehet. Lehet-e úgy, hogy az ne kerüljön sokba, ne terheljük a természetes környezetet, és mindeközben otthonunk biztonságot adjon, és jó hatással legyen egészségünkre? Természetesen igen, hiszen még a legmagasabb fokú energiahatékonyság sem mond ellent a téglával történő fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő és azt meg is tartó építésnek a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

A "Lakókomfort" című konferencián olyan lényeges, a lakások tervezése és vásárlása során felmerülő kérdések kerülnek terítékre, mint a "hőkomfort", a "belső levegőminőség" vagy a "vizuális komfort". A résztvevők a Wienerberger Téglaipari Zrt. előadóitól megismerhetik az "A+"-os energetikai besorolású téglaházak építésének legkorszerűbb fejlesztéseit. A rendezvényen az energiahatékony téglaházak építészeti megoldásairól és az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekről is szó lesz majd.

A konferencián bemutatott rendszerek alkalmazásával vizsgálható a levegő minősége, a hőszigetelés minősége és ezzel együtt az energiahatékonyság is. Kiszűrhető ezáltal továbbá az alvászavart, feledékenységet, szívritmus-zavart, és depressziós megbetegedéseket "elektroszmog" is, amely az elektromos és mágneses mezők sugárzásaiból adódik.

Lakossági fórumok lakókomfort témában

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konferencia kísérőrendezvényeként a közönségnapokon, 2010. szeptember 25-én és 26-án 13 órától a téma iránt érdeklődő látogatók a lakossági fórumon ismerhetik meg a lakókomfort témáját, a házépítéssel és vásárlással kapcsolatos legfontosabb kritériumokat. A fórumon a Wienerberger szakértői hasznos tanácsokkal segítik a vásárolni, építkezni szándékozókat is.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?