22 °C Budapest

Lakásvásár: az energiahatékonyság a kulcsszó most az építőiparban

2010. szeptember 24. 10:32

A környezetvédelem és energiatakarékosság iránti globális felelősségvállalás most tetőzik a magyar építőiparban. Az új építésű épületeknek, lakóingatlanoknak ma már hazánkban is meg kell felelniük az Európai Uniós energetikai szabványoknak. A Magyar Téglás Szövetség a 17. Budapesti Lakásvásár kiállítás pénteki nyitónapján délután konferenciát rendez a SYMA csarnokban azzal a céllal, hogy felhívja az építkezők figyelmét azokra a különleges szempontokra, amelyek egyre megkerülhetetlenebbek. A Lakásvásár nyitónapján Magyarország legjobb szakemberei ülnek össze annak érdekében, hogy gondolatot cseréljenek a témával kapcsolatban. A rendhagyó konferencián, az ingatlanszakma képviselőin túl építészek, építő- és környezetvédelmi mérnökök is jelen lesznek.

A világ primerenergia felhasználásának csökkentése, a klímavédelem az építőipartól is hosszú távú stratégiát kíván. Energiát megtakarítani sokféleképpen lehet. Lehet-e úgy, hogy az ne kerüljön sokba, ne terheljük a természetes környezetet, és mindeközben otthonunk biztonságot adjon, és jó hatással legyen egészségünkre? Természetesen igen, hiszen még a legmagasabb fokú energiahatékonyság sem mond ellent a téglával történő fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő és azt meg is tartó építésnek a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

A "Lakókomfort" című konferencián olyan lényeges, a lakások tervezése és vásárlása során felmerülő kérdések kerülnek terítékre, mint a "hőkomfort", a "belső levegőminőség" vagy a "vizuális komfort". A résztvevők a Wienerberger Téglaipari Zrt. előadóitól megismerhetik az "A+"-os energetikai besorolású téglaházak építésének legkorszerűbb fejlesztéseit. A rendezvényen az energiahatékony téglaházak építészeti megoldásairól és az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekről is szó lesz majd.

A konferencián bemutatott rendszerek alkalmazásával vizsgálható a levegő minősége, a hőszigetelés minősége és ezzel együtt az energiahatékonyság is. Kiszűrhető ezáltal továbbá az alvászavart, feledékenységet, szívritmus-zavart, és depressziós megbetegedéseket "elektroszmog" is, amely az elektromos és mágneses mezők sugárzásaiból adódik.

Lakossági fórumok lakókomfort témában

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konferencia kísérőrendezvényeként a közönségnapokon, 2010. szeptember 25-én és 26-án 13 órától a téma iránt érdeklődő látogatók a lakossági fórumon ismerhetik meg a lakókomfort témáját, a házépítéssel és vásárlással kapcsolatos legfontosabb kritériumokat. A fórumon a Wienerberger szakértői hasznos tanácsokkal segítik a vásárolni, építkezni szándékozókat is.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM