16 °C Budapest

Lakásvásár: az energiahatékonyság a kulcsszó most az építőiparban

2010. szeptember 24. 10:32

A környezetvédelem és energiatakarékosság iránti globális felelősségvállalás most tetőzik a magyar építőiparban. Az új építésű épületeknek, lakóingatlanoknak ma már hazánkban is meg kell felelniük az Európai Uniós energetikai szabványoknak. A Magyar Téglás Szövetség a 17. Budapesti Lakásvásár kiállítás pénteki nyitónapján délután konferenciát rendez a SYMA csarnokban azzal a céllal, hogy felhívja az építkezők figyelmét azokra a különleges szempontokra, amelyek egyre megkerülhetetlenebbek. A Lakásvásár nyitónapján Magyarország legjobb szakemberei ülnek össze annak érdekében, hogy gondolatot cseréljenek a témával kapcsolatban. A rendhagyó konferencián, az ingatlanszakma képviselőin túl építészek, építő- és környezetvédelmi mérnökök is jelen lesznek.

A világ primerenergia felhasználásának csökkentése, a klímavédelem az építőipartól is hosszú távú stratégiát kíván. Energiát megtakarítani sokféleképpen lehet. Lehet-e úgy, hogy az ne kerüljön sokba, ne terheljük a természetes környezetet, és mindeközben otthonunk biztonságot adjon, és jó hatással legyen egészségünkre? Természetesen igen, hiszen még a legmagasabb fokú energiahatékonyság sem mond ellent a téglával történő fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő és azt meg is tartó építésnek a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

A "Lakókomfort" című konferencián olyan lényeges, a lakások tervezése és vásárlása során felmerülő kérdések kerülnek terítékre, mint a "hőkomfort", a "belső levegőminőség" vagy a "vizuális komfort". A résztvevők a Wienerberger Téglaipari Zrt. előadóitól megismerhetik az "A+"-os energetikai besorolású téglaházak építésének legkorszerűbb fejlesztéseit. A rendezvényen az energiahatékony téglaházak építészeti megoldásairól és az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekről is szó lesz majd.

A konferencián bemutatott rendszerek alkalmazásával vizsgálható a levegő minősége, a hőszigetelés minősége és ezzel együtt az energiahatékonyság is. Kiszűrhető ezáltal továbbá az alvászavart, feledékenységet, szívritmus-zavart, és depressziós megbetegedéseket "elektroszmog" is, amely az elektromos és mágneses mezők sugárzásaiból adódik.

Lakossági fórumok lakókomfort témában

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konferencia kísérőrendezvényeként a közönségnapokon, 2010. szeptember 25-én és 26-án 13 órától a téma iránt érdeklődő látogatók a lakossági fórumon ismerhetik meg a lakókomfort témáját, a házépítéssel és vásárlással kapcsolatos legfontosabb kritériumokat. A fórumon a Wienerberger szakértői hasznos tanácsokkal segítik a vásárolni, építkezni szándékozókat is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06