Otthonteremtést ösztönző programra vár a lakáspiac

2010. szeptember 8. 16:02

Piaci alapon az elkövetkezendő egy évben nem várható, hogy a lakáspiaci forgalom megélénküljön Magyarországon, ezért elengedhetetlen, hogy egy minél hatékonyabb kormányzati program, minél hamarabb elinduljon. Ez szűrhető le a piaci szereplők várakozásából és a nyáron megjelent adatokból a 17. Budapesti Lakásvásár előtt.

A hazai ingatlanszakma legnagyobb eseménye idén ősszel, szeptember 24-26. között ismét a SYMA Rendezvényközpontban lesz. Tavasszal a Lakásvásár Média Csoport által készített felmérés szerint a kiállítók azt várták, hogy a második félévben már megélénkül a lakáspiaci kereslet, azonban a mostani visszajelzések alapján ez nem következett be.

Számos új projektben még mindig nagy számban vannak eladatlan lakások és sok, korábban lefoglalózott lakóegység is felszabadult. Ez utóbbiakra, a már kifizetett foglaló miatt most a fejlesztők nagyobb engedményt tudnak biztosítani. Használt lakások tekintetében, az eredetileg elképzelt eladási árat egyre többen adják fel az idő szűke, illetve az egyre magasabb törlesztőrészletek miatt. A jelenlegi helyzetben, tehát továbbra is a "jó vétel" lehetősége motiválja a vevőket, miközben a klasszikus otthonkeresés háttérbe szorul. Ennek előmozdítására egy hatékony kormányprogramra van szükség, ami alulról pörgetheti fel ismét a piacot.

"Több mint 8 éve rendezzük meg a Budapesti Lakásvásárokat, így testközelben figyelhettük, amint a 2000-es évek elején, a lakáspiac élénkülésével párhuzamosan, kifejlődött egy új iparág Magyarországon. Kiépült kapacitásaikkal most kiállítóink arra várnak, hogy ismét érdemes legyen dolgozni, érdemes legyen befektetni, munkát adni az építőiparnak. A Lakásvásáron egyébként azok a cégek, akiknek folyamatban lévő, új beruházásaik vannak, kivétel nélkül ott lesznek " - mondta Borsi István, a Lakásvásár ügyvezetője.

Az új otthonteremtési programmal kapcsolatban részleteket a pénteki nyitónapon tudhatnak meg a szakmai érdeklődők. "Az otthonteremtés és az építésgazdaság új programja" című konferencián a kormányzat és a legnagyobb ingatanos szervezetek képviselői szólalnak majd fel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A válság kirobbanása óta immár a negyedik Lakásvásárt rendezzük, ami jól mutatja cégünk és partnereink elkötelezettségét a hazai lakáspiac fejlődése iránt. Most ősszel is 140 körül lesz a kiállítók száma. Abban reménykedik mindenki, hogy 2011-ben már érzékelhető fellendülés mellett, az utóbbi évek során elmaradó kiállítók újbóli megjelenésével, tarthatjuk meg tavaszi rendezvényünket. Most még biztosan az akciós ajánlatok dominálnak majd a kínálatban, ugyanakkor a látogatók már készülhetnek az új lehetőségekre és megismerhetik az új hitelkonstrukciókat is. A lényeg, hogy érdemes körülnézni a piacon " - tette hozzá Borsi István.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?