11 °C Budapest

Egy helyen rendezhető szinte minden budapesti közműszámla

2010. szeptember 2. 11:02

Budapesten az internetes számlafizetés a jövőben az eddiginél gyorsabb ütemben veheti át a még ma is egyeduralkodó sárga csekk szerepét. A Főgáz csatlakozásával megvalósult ugyanis ennek egyik legfontosabb kényelmi feltétele: a fővárosi közüzemektől rendszeresen megkapott valamennyi számla immár egyetlen felületen, a Díjnet.hu portálján elérhetővé vált - egyetlen kivételt már csak a Főtáv jelent. A 800 ezer budapesti háztartás nagy része számára ez legalább havi 4-5 számla online intézését teszi lehetővé, egyetlen regisztrációval - tájékoztatta lapunkat a Díjbeszedő Holding Zrt.

Kényelem, környezetbarát megoldás és átláthatóbb számlakezelés - az elektronikus számlakezeléshez csatlakozók többsége a Díjbeszedő múlt hónapban elvégzett ügyfélfelmérésében ezt a három okot jelölte meg, miért váltott a papírszámláról és a sárga csekkről a korszerűbb megoldásra.

"Mára már közel 65 ezer ügyfél regisztrált a rendszerünkbe - mondta Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. - Egy-egy újabb közműtársaság csatlakozása mind szélesebb ügyfélkör érdeklődését kelti fel az elektronikus számlakezelés iránt. A szinte teljes budapesti szolgáltatói lefedettséget elérve arra számítunk, hogy főként fővárosi fogyasztók csatlakozása nyomán az év végére már a 100 ezres szintet közelíti majd a Díjnet.hu ügyfeleinek száma."

Folyamatos szolgáltatási és földrajzi bővülés

A Díjnet.hu 2007-es indulása óta folyamatosan bővült a rendszerben elérhető számlakibocsátók köre. A víz-, a csatorna-, a szemétszállítási- és a kéményseprőszámlák már a kezdetek óta elérhetőek és rendezhetőek voltak a rendszeren keresztül, míg az áramszámlát a tavalyi évtől, a gázszámlát pedig mostantól tudják a fogyasztók kezelni ezen a felületen. Ráadásul a közműveken kívül országos műsorszolgáltatóként a UPC, illetve számos budapesti társasház is megtalálható a Díjnet.hu felületén, a közeljövőben pedig új szolgáltatói kört képviselve a biztosítók is megjelenhetnek. "Az elmúlt időszakban a biztosítókkal is felgyorsultak tárgyalásaink. Mindez azért örvendetes, mert a kutatásunk szerint az ő belépésük nagymértékben egybeesik ügyfeleink igényeivel" - emelte ki Majtényi Kálmán.

Miközben a budapesti paletta tehát majdnem teljes, egyre több vidéki régióban is bővül a lefedettség: Észak-kelet Magyarországon az ÉMÁSZ, míg Dél-Magyarországon a Szegedi Vízmű vált a közelmúltban elérhetővé a Díjnet.hu rendszerében.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Terveink szerint egy országos, és két-három regionális közüzem csatlakozása várható még a rendszerhez az év végéig" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

Átlátható rendszer rugalmas fizetési megoldásokkal

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet.hu weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség kínálkozik: történhet egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, mobiltelefonos, illetve internetes bankkártya-alapú fizetéssel, valamint egyes partnerbankok (OTP, CIB) internetbanki felületén egyaránt. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását, a számlák kinyomtatását az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?