Egy helyen rendezhető szinte minden budapesti közműszámla

2010. szeptember 2. 11:02

Budapesten az internetes számlafizetés a jövőben az eddiginél gyorsabb ütemben veheti át a még ma is egyeduralkodó sárga csekk szerepét. A Főgáz csatlakozásával megvalósult ugyanis ennek egyik legfontosabb kényelmi feltétele: a fővárosi közüzemektől rendszeresen megkapott valamennyi számla immár egyetlen felületen, a Díjnet.hu portálján elérhetővé vált - egyetlen kivételt már csak a Főtáv jelent. A 800 ezer budapesti háztartás nagy része számára ez legalább havi 4-5 számla online intézését teszi lehetővé, egyetlen regisztrációval - tájékoztatta lapunkat a Díjbeszedő Holding Zrt.

Kényelem, környezetbarát megoldás és átláthatóbb számlakezelés - az elektronikus számlakezeléshez csatlakozók többsége a Díjbeszedő múlt hónapban elvégzett ügyfélfelmérésében ezt a három okot jelölte meg, miért váltott a papírszámláról és a sárga csekkről a korszerűbb megoldásra.

"Mára már közel 65 ezer ügyfél regisztrált a rendszerünkbe - mondta Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. - Egy-egy újabb közműtársaság csatlakozása mind szélesebb ügyfélkör érdeklődését kelti fel az elektronikus számlakezelés iránt. A szinte teljes budapesti szolgáltatói lefedettséget elérve arra számítunk, hogy főként fővárosi fogyasztók csatlakozása nyomán az év végére már a 100 ezres szintet közelíti majd a Díjnet.hu ügyfeleinek száma."

Folyamatos szolgáltatási és földrajzi bővülés

A Díjnet.hu 2007-es indulása óta folyamatosan bővült a rendszerben elérhető számlakibocsátók köre. A víz-, a csatorna-, a szemétszállítási- és a kéményseprőszámlák már a kezdetek óta elérhetőek és rendezhetőek voltak a rendszeren keresztül, míg az áramszámlát a tavalyi évtől, a gázszámlát pedig mostantól tudják a fogyasztók kezelni ezen a felületen. Ráadásul a közműveken kívül országos műsorszolgáltatóként a UPC, illetve számos budapesti társasház is megtalálható a Díjnet.hu felületén, a közeljövőben pedig új szolgáltatói kört képviselve a biztosítók is megjelenhetnek. "Az elmúlt időszakban a biztosítókkal is felgyorsultak tárgyalásaink. Mindez azért örvendetes, mert a kutatásunk szerint az ő belépésük nagymértékben egybeesik ügyfeleink igényeivel" - emelte ki Majtényi Kálmán.

Miközben a budapesti paletta tehát majdnem teljes, egyre több vidéki régióban is bővül a lefedettség: Észak-kelet Magyarországon az ÉMÁSZ, míg Dél-Magyarországon a Szegedi Vízmű vált a közelmúltban elérhetővé a Díjnet.hu rendszerében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Terveink szerint egy országos, és két-három regionális közüzem csatlakozása várható még a rendszerhez az év végéig" - tette hozzá Majtényi Kálmán.

Átlátható rendszer rugalmas fizetési megoldásokkal

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet.hu weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítésére számos lehetőség kínálkozik: történhet egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, mobiltelefonos, illetve internetes bankkártya-alapú fizetéssel, valamint egyes partnerbankok (OTP, CIB) internetbanki felületén egyaránt. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását, a számlák kinyomtatását az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25