22 °C Budapest

Villanyszámla: ki, mikor, mennyit fizet?

Pénzcentrum
2010. augusztus 31. 04:42

A Magyar Energia Hivatal elfogadta az ELMÛ Nyrt. által javasolt, az egyetemleges szolgáltatás keretében bevezetendő, csökkentett egységárakat. Az új szolgáltatási egységárak júliustól érvényesen, nézzük meg, hogy ki, mikor és mennyit fizet.

A lakossági fogyasztókra évi 1320 kWh fogyasztásig az A1 kedvezményes árszabás vonatkozik, az e feletti fogyasztást az A1 normál árszabással számolják el. Az üzletszabályzatban bevezetett kedvezményes csomag energiatakarékosságra kívánja ösztönözni a fogyasztókat.

A táblázatban megjelölt csúcsidőszak a nyári időszámítás szerint a 07-23 óra közötti időszakra vonatkozik, 23-07 óra között beszélünk völgyidőszakról. A téli időszámítás során egy órával korábbra tolódik a csúcsidőszak - így a völgyidőszak - kezdete is. A nem munkanapnak számító napokon a csúcsidőszak is völgyidőszaknak minősül.

Felboncoltuk a villanyszámlát! Te tudod, hogy miért fizetsz ennyit?

Lakossági fogyasztók esetén a számla kiegyenlítésének határideje mindig a számlakészítés időpontjától számított 22. nap. A1 és A2 árszabások esetén csatlakozási pontonként havi bruttó 195 forint az elosztói alapdíj, B díjszabás esetén ez a díjtétel havi 65 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: elmu.hu

A VET 147.§-a alapján fizetendő pénzeszközök nem képeznek ÁFA alapot. Árváltozás esetén a havonta kiküldött részszámlák összege is módosul. A szolgáltató ilyen esetben az elszámolási időszakon belül időarányosítást alkalmaz, így a mérőállásokat nem szükséges bejelenteni.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?