15 °C Budapest

Villanyszámla: ki, mikor, mennyit fizet?

Pénzcentrum
2010. augusztus 31. 04:42

A Magyar Energia Hivatal elfogadta az ELMÛ Nyrt. által javasolt, az egyetemleges szolgáltatás keretében bevezetendő, csökkentett egységárakat. Az új szolgáltatási egységárak júliustól érvényesen, nézzük meg, hogy ki, mikor és mennyit fizet.

A lakossági fogyasztókra évi 1320 kWh fogyasztásig az A1 kedvezményes árszabás vonatkozik, az e feletti fogyasztást az A1 normál árszabással számolják el. Az üzletszabályzatban bevezetett kedvezményes csomag energiatakarékosságra kívánja ösztönözni a fogyasztókat.

A táblázatban megjelölt csúcsidőszak a nyári időszámítás szerint a 07-23 óra közötti időszakra vonatkozik, 23-07 óra között beszélünk völgyidőszakról. A téli időszámítás során egy órával korábbra tolódik a csúcsidőszak - így a völgyidőszak - kezdete is. A nem munkanapnak számító napokon a csúcsidőszak is völgyidőszaknak minősül.

Felboncoltuk a villanyszámlát! Te tudod, hogy miért fizetsz ennyit?

Lakossági fogyasztók esetén a számla kiegyenlítésének határideje mindig a számlakészítés időpontjától számított 22. nap. A1 és A2 árszabások esetén csatlakozási pontonként havi bruttó 195 forint az elosztói alapdíj, B díjszabás esetén ez a díjtétel havi 65 forint.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Forrás: elmu.hu

A VET 147.§-a alapján fizetendő pénzeszközök nem képeznek ÁFA alapot. Árváltozás esetén a havonta kiküldött részszámlák összege is módosul. A szolgáltató ilyen esetben az elszámolási időszakon belül időarányosítást alkalmaz, így a mérőállásokat nem szükséges bejelenteni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?