Növelnék a Robin Hood adót?

Pénzcentrum
2010. augusztus 13. 08:29

Az új kormány a távközlési szektorra is kiterjesztve legalább egy évvel meghosszabbítaná a Robin Hood adót, amelynek mértékét a jelenlegi 8%-ról 10% fölé emelnék- olvasható a Népszavában.

A napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be a mai számában, hogy a kormány a Robin Hood adó meghosszabbítását tervezi, amelynek mértékét a jelenlegi 8%-ról 10% fölé emelnék.

  
Alig pár héttel ez előtt jelentek meg az első hírek arról, hogy a kormányzat a bankokon túl új lehetséges források után kutat, megnevezve az energia- és távközlési szektort. Hivatalosan azonban a kormányzat eddig még nem tett ilyen irányú lépéseket, az energiaszolgáltatók is csak különböző - nem formális - forrásokból értesültek az ehhez hasonló hírekről. Mind az időtáv, mind az adó mértéke továbbra is bizonytalan, ami újnak tekinthető a ma megjelent cikkben, hogy növelnék az adókulcs mértékét. A Robin Hood adót még 2008 végén fogadta el az akkori szocialista kormányzat, az adót többnyire a kőolajipari társaságok, valamint energiakereskedők fizetik, vagyis csak olyanok energiaipari vállalkozások, amelyek értékesítési árai nem állnak állami/hatósági szabályozás alatt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?