37 °C Budapest

Kifizetetlen gázszámlák - Közel 30 milliárdos csekk

Pénzcentrum
2010. július 9. 09:32

Már közel 30 milliárd forintra rúg a hazai háztartások kiegyenlítetlen gázszámlatartozása. Ez a tavalyi év hasonló időszakához képest a tartozások nagyjából másfélszeres növekedését jelenti - írja a Népszabadság.

Országosan a háztartások mintegy 1,5%-ában, összesen 40-45 ezer háztartásban állították le a szolgáltatók a földgázszolgáltatást. Az összes felhalmozott gázszámlatartozás pedig alulról közelíti a 30 milliárd forintot, mely jóval nagyobb összeg a tavalyi év ugyanezen időszakában fennálló 20 milliárdos tartozásállományánál.

Arányaiban a legtöbb háztartás Észak- és Kelet-Magyarországon van elmaradva gázszámlájával, de sokan tartoznak Baranyában is, és az Észak-Dunántúlon is egyre gyakoribbá válnak a kifizetetlen számlák.

A fizetési hajlandóság az elmúlt időszakban főként a szociálisan rászoruló, a kikapcsolástól védett fogyasztóknál gyengült. A szolgáltatók bíznak abban, hogy a nyári hónapokban megindul a tartozások visszafizetése. A kikapcsolást pedig csak a végső esetben alkalmazzák, részletfizetéssel, 90 napos türelmi idővel és az önkormányzat bevonásával próbálják a tartozók helyzetét rendezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?