Kifizetetlen gázszámlák - Közel 30 milliárdos csekk

Pénzcentrum
2010. július 9. 09:32

Már közel 30 milliárd forintra rúg a hazai háztartások kiegyenlítetlen gázszámlatartozása. Ez a tavalyi év hasonló időszakához képest a tartozások nagyjából másfélszeres növekedését jelenti - írja a Népszabadság.

Országosan a háztartások mintegy 1,5%-ában, összesen 40-45 ezer háztartásban állították le a szolgáltatók a földgázszolgáltatást. Az összes felhalmozott gázszámlatartozás pedig alulról közelíti a 30 milliárd forintot, mely jóval nagyobb összeg a tavalyi év ugyanezen időszakában fennálló 20 milliárdos tartozásállományánál.

Arányaiban a legtöbb háztartás Észak- és Kelet-Magyarországon van elmaradva gázszámlájával, de sokan tartoznak Baranyában is, és az Észak-Dunántúlon is egyre gyakoribbá válnak a kifizetetlen számlák.

A fizetési hajlandóság az elmúlt időszakban főként a szociálisan rászoruló, a kikapcsolástól védett fogyasztóknál gyengült. A szolgáltatók bíznak abban, hogy a nyári hónapokban megindul a tartozások visszafizetése. A kikapcsolást pedig csak a végső esetben alkalmazzák, részletfizetéssel, 90 napos türelmi idővel és az önkormányzat bevonásával próbálják a tartozók helyzetét rendezni.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22