24 °C Budapest

A nem létező barátainkban is jobban bízunk, mint a szomszédunkban

2010. augusztus 16. 18:02

Egy közelmúltban végzett brit felmérés (Next Door Strangers - Idegenek a szomszédban) szerint minden negyedik ember bizalmatlan a szomszédjával, miközben alig gyanakvóak az internetes közösségi oldalakon bejelölt, egyébként sosem látott barátaival szemben.

Bár a jó szomszédság különösen hosszú távon mindenki számára hasznos lehet, a felmérésben résztvevők válaszait a teljes népességre vetítve ez britek millióinak nem adatik meg. A válaszadók 27%-a úgy nyilatkozott, hogy gyanakvó a szomszédokkal szemben.

A tanulmány készítői szerint a válaszok rávilágítottak arra a tényre, hogy a nemzetből kezd eltűnni a közösségi érzés. A britek 70%-a még a nevét sem tudja a szomszédjának, sokan meg sem ismerik az utcán azokat, akiktől csak egy fal választja el őket.

Ma már a bizalmatlanság az úr, hol vannak már azok az idők, amikor a nyaralás idejére a szomszédokra bízták az emberek a lakásukat. A válaszadók 42%-a sohasem adná oda a lakáskulcsát a szomszédnak, még akkor sem, ha huzamosabb időre elutazik. A megkérdezettek mindössze 19%-a jelölte ismerősnek a szomszédját valamelyik közösségi oldalon.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?