20 °C Budapest

Új lakás 3,35 millióért? Reagált a Tesco a szárnyra kapott hírekre!

2010. augusztus 9. 16:02

A nyugati sajtóban bombaként robbant a hír, mely szerint - a leginkább az élelmiszerek, az italok, a ruházati- és elektronikai cikkek értékesítéséről híres - Tesco lánc 10 ezer fontért (3,35 millió forintért) kínál új lakásokat az internetes áruházában. A hangzatosnál-hangzatosabb címeket látva a Tesco brit szóvivője elérkezettnek látta az időt, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba.

A nemzetközi sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Tesco megkezdte a 10 ezer fontba (3,35 millió forintba) kerülő új lakások értékesítését. Az értesülést sorra vették át egymástól a lapok, anélkül, hogy pontosan utána jártak volna az információ hátterének. Mint kiderült, olyan faházakról van szó, melyeket nem a hagyományos értelemben vett beköltözésre terveztek.

"A Tesco internetes áruházában valóban elérhető többféle elemes faház, de egy másodpercig sem állítottuk azt, hogy ezek alkalmasak lennének a vásárlók lakhatási problémáinak a megoldására. Az eladásra kínált, egyébként finn gyártmányú faházakat elsősorban olyan hobbitelkekre tudjuk ajánlani, ahol rendszeresen és szívesen tölti egy család a hétvégéit" - mondta a Tesco brit szóvivője.

A Helsinki modell (Forrás: This is money magazin)

A szakember hozzátette, hogy valószínűleg sokan nem tudják, de a Tesco a szigetországban már több vegyes ingatlanfejlesztésben részt vett, melyek keretében az üzleti célú ingatlanok mellett lakóingatlanokat is kialakítottak.

"Az a hír, mely szerint a Tesco lakásokat árul, önmagában nem újdonság, hiszen a fejlesztő partnereinkkel közösen immár tizenhárom éve végezzük ezt a tevékenységet, de a fenti hír nem összekeverendő ezzel az üzletágunkkal" - zárta válaszát a szóvivő.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?